Buna ziua! Am avut un accident la sala de sport la ora 20 si am ajuns la spital. Acolo mi.au eliberat medical cu ziua aceea desi eu am fost la serviciu. Cele de la salarizare vor sa.mi anuleze ziua de munca si sa figurez in medical in data de 21.06. Este legal?
Da, e prima zi. La spital le.am spus ca am fost la serviciu in acea zi dar au spus ca asa trebuie sa intocmeasca concediul medical. Cu data prezentarii. Pe raportul medical scrie si ora. Mi.au dat cinci zile calendaristice.
Din pacate, nu prea aveti ce face. Spitalul este obligat sa va acorde concediu medical incepand cu data internarii, iar casa de sanatate considera ca prima zi de medical este zi nelucrata (nu ii intereseaza ora internarii). Angajatorul nu poate proceda altfel decat sa va considere medical in ziua lucrata de dvs.
Cel mult puteti discuta cu angajatorul sa primiti o zi libera in contul celei lucrate si care ulterior a devenit zi de concediu medical.
Multumesc pentru raspuns! Consider ca acest fapt e o aberație a legislației. Așadar pierd toate drepturile pentru acea zi chiar daca am lucrat: transport, tichet de masa, etc
ana-cer
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Intr-adevar, este o aberatie a legii. Dupa cum v-am mai zis, ar trebui sa discutati cu angajatorul sa va plateasca cumva drepturile aferente acelei zi lucrate (ca ore suplimentare macar).