avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu medical

Buna ziua! Am avut un accident la sala de sport la ora 20 si am ajuns la spital. Acolo mi.au eliberat medical cu ziua aceea desi eu am fost la serviciu. Cele de la salarizare vor sa.mi anuleze ziua de munca si sa figurez in medical in data de 21.06. Este legal?
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 15:27, 24 Iunie 2017
Ziua in care v-ti accidentat este prima zi din concediul medical acordat ?
Da, e prima zi. La spital le.am spus ca am fost la serviciu in acea zi dar au spus ca asa trebuie sa intocmeasca concediul medical. Cu data prezentarii. Pe raportul medical scrie si ora. Mi.au dat cinci zile calendaristice.
Din pacate, nu prea aveti ce face. Spitalul este obligat sa va acorde concediu medical incepand cu data internarii, iar casa de sanatate considera ca prima zi de medical este zi nelucrata (nu ii intereseaza ora internarii). Angajatorul nu poate proceda altfel decat sa va considere medical in ziua lucrata de dvs.
Cel mult puteti discuta cu angajatorul sa primiti o zi libera in contul celei lucrate si care ulterior a devenit zi de concediu medical.
Multumesc pentru raspuns! Consider ca acest fapt e o aberație a legislației. Așadar pierd toate drepturile pentru acea zi chiar daca am lucrat: transport, tichet de masa, etc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intr-adevar, este o aberatie a legii. Dupa cum v-am mai zis, ar trebui sa discutati cu angajatorul sa va plateasca cumva drepturile aferente acelei zi lucrate (ca ore suplimentare macar).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical retroactiv marius_gg marius_gg Buna ziua. Adresez o intrebare in privinta posibilitatii acordarii unui concediu medical la o data anterioara: In data de 6 Feb am suferit o cazatura in ... (vezi toată discuția)
Concediu medical neplătit corespunzător adina0423 adina0423 Buna tuturor. Am fost internată în spital cu copiii acum ceva timp și deși am avut 12 zile de concediu medical , am fost plătită doar pentru 10( au fost ... (vezi toată discuția)
Transfer - compensarea zilelor de concediu neefectuate Zamfir Maria Antoanella Zamfir Maria Antoanella Bună ziua, am plecat prin transfer de la un institut (spital public), către alt institut public(spital), am făcut lichidarea și mi.au rămas 20 de zile CO ... (vezi toată discuția)