avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune făcută după deces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune făcută după deces

Se poate face o uzucapiune de 30 de ani dupa ce proprietarul de drept al terenului ă decedat.Mentionez ca acest act de uzucapiune a fost facut in 2000 iar proprietarul a decedat în 1993
Cel mai recent răspuns: Ryan , utilizator 20:28, 25 Iunie 2017
Se poate uzucapiune
Chiar dacă sunt moștenitori.poti face uzucapiune.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Moștenitorii o fac dar ar trebui să semneze toti acțiunea.
Îmi cer scuze dar va explic mai bine.Este vorba de un teren care a fost pe numele tatălui meu.in 1993 tata ă decedat.Bunica (mama tatalui) in 2000 face un act de uzucapiune pentru ea sa devina proprietara .Si pe urma il vinde mătuși ( fata ei). În urma tatei au rămas 2 copii.nu ia anunțat nimeni de ce a facut bunica. Va intreb este valabila această uzucapiune. Mentionez ca bunica se ducea si plătea impozitul.o dată cu cel de la casă unde stătea ea.nu sa facut nici un act cu moștenitorii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu cred ca lucrurile s-au petrecut chiar asa. Poate nu cunoașteți toate detaliile. Dacă tatăl dvs a decedat în 1993 iar terenul a fost al dansului, bunica dvs nu avea cum sa facă cerere de uzucapiune în 2000. Sunt 7 ani de la decesul defunctului ! Repet nu cunoașteți toate detaliile. Aveți cumva actul de proprietate al terenului pe numele tatălui dvs? Sau o copie?

Alte discuții în legătură

Donatie teren sorana_g sorana_g in anul 1993 mama a primit de la tata ( nu erau casatoriti insa au trei copii impreuna , noi copiii nu suntem pe numele tatalui ) un teren cu titlu de donatie ... (vezi toată discuția)
Mostenire teren intravilan tsk766 tsk766 Va supun atentiei situatia mea, tatal meu a decedat acum 5 ani si jumatate, pana la momentul de fata, din motive materiale nu am reusit sa deschidem ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune ELLABV ELLABV tata, tine din 1981 un teren de la bunica mea - am vrea sa facem uzucapiunea dar nu vrem sa o facem pe numele tataului(din motive obiective) ci pe numele unei ... (vezi toată discuția)