avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1201 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cedare parti sociale SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cedare parti sociale SRL

Am fost la registrul comertului si mi s-a spus ca pentru a ceda 1 parte sociala din SRL-ul la care sint asociat unic,noul asociat trebuie obligatoriu sa vina cu majorare de capital social,minim 1 parte conform statutului actual.
Este obligatoriu prin majorare de capital?Exista si alta posibilitate?
Va multumesc!
Cei de la Registrul Comertului v-au oferit varianta cea mai scurta ( ca timp ). Puteti face o cesiune clasica, dar veti avea de asteptat aproximativ 2 luni pentru publicarea in Monitorul Oficial a deciziei asociatului unic. In ultima vreme, asa "se misca" cei de a Monitorul Oficial.
V-as ruga mult daca puteti sa-mi spuneti care e diferenta intre cele 2 variante!
Am anumite avantaje sau dezavantaje?
Alegerea variantei prin aport de capital influenteaza in vreun fel desfasurarea activitatii societetii in continuare adica ceva diferit de ce a fost pina acum?
Avantajul deja l-am mentionat: timpul. Nu influenteaza activitatea dvs majorarea de capital social cu o suma atat de mica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare asociat unic si administrator la srl tudor84 tudor84 buna ziua.sunt asociat unic si administrator al unui srl-d si doresc sa predau ambele functii altei persoane deoarece nu pot lua indemnizatia pt cresterea ... (vezi toată discuția)
Procedura cesiune parti sociale olden olden care este procedura scurta pentru cesionare parti sociale firma SRL exclus 30 zile publicare in M.O.F ? multumesc (vezi toată discuția)
Majorare capital social srl andruskme andruskme un srl 2 asociati...capital social 200. acum vor sa intre inca 2 persoane si sa nu urmeze procedura cesiunii ca dureaza. fac o majorare de capital social cu ... (vezi toată discuția)