avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cine plătește impozitul pe veniturile din salarii ? ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cine plătește impozitul pe veniturile din salarii ? În baza cărui text de lege ?

Bună ziua !

Cine plătește impozitul pe veniturile din salarii ?

În baza cărui text de lege ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:56, 26 Iunie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art.40 Codul Muncii
.....
(2) Angajatorului in revin, in principal, urmatoarele obligatii:
....
f) sa plateasca toate contributiile si impozitele aflate in sarcina sa, precum si sa retina si sa vireze contributiile si impozitele datorate de salariati, in conditiile legii;
.....

Codul Fiscal
art.80 - Termenul de plată a impozitului
(1) Plătitorii de salarii și de venituri asimilate salariilor au obligația de a calcula și de a reține impozitul aferent veniturilor fiecărei luni la data efectuării plății acestor venituri, precum și de a-l plăti la bugetul de stat până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei pentru care se plătesc aceste venituri.
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata contributii salariati katleen katleen buna ziua, as dori si eu sa stiu daca contriibutiile salariatilor catre stat se platesc lunar su pot fi platite si trimestrial. eu am platit pana acum la 3 ... (vezi toată discuția)
Termen de plata taxe si impozite ndan57 ndan57 Buna ziua, taxele si impozitele catre stat respectiv Bss si fondurile speciale se achita pana la data de 25 ale lunii in curs sau pana la data 25 ale lunii ... (vezi toată discuția)
OrdonanŢĂ de urgenŢĂ nr. 79 din 8 noiembrie 2017 pentru modificarea şi completarea legii nr. 227/2015 privind codul fiscal? Rapeanu  Mihaela Gianina Rapeanu Mihaela Gianina Referitor la legea Legea 79/2017 angajatii dintr-o institutie publica trebuie sa isi plateasca cotizatile de la 1 ian, numai la plateste institutia plublica? (vezi toată discuția)