avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 79 din 8 noiembrie 2017 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 79 din 8 noiembrie 2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal?

Referitor la legea Legea 79/2017 angajatii dintr-o institutie publica trebuie sa isi plateasca cotizatile de la 1 ian, numai la plateste institutia plublica?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:33, 14 Noiembrie 2017
Angajatorul retine si vireaza la bugetul de stat toate contributiile ca si pana acum, angajatii nu declara si nu platesc nimic personal.
"Nu platesc personal", in sensul ca nu se duc sa depuna banii.
Codul Muncii
art.40
...
(2) Angajatorului in revin, in principal, urmatoarele obligatii:
....
f) sa plateasca toate contributiile si impozitele aflate in sarcina sa, precum si sa retina si sa vireze contributiile si impozitele datorate de salariati, in conditiile legii;
....

Adoptarea acelei OUG nu a modificat Codul Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii din ianuarie 2018 Daliborka Daliborka Buna seara, Va rog imi puteti spune cum va fi cu contributiile datorate de angajator care vor intra in sarcina angajatului,vor fi platite personal de angajat ... (vezi toată discuția)
Cine este obligat sa plateasca cas, cass, somaj, pensie? angajatul ... romanul11 romanul11 Cine este OBLIGAT sa plateasca CAS, CASS, somaj, pensie? Angajatul sau angajtorul? Stiu ca plata CAM, (contributie asiguratorie de munca) 2,25 % brut,se ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil Borzmonica Borzmonica Am nascut pe data de 23 martie 2017 un baietel.Am beneficiat de cele 42 de zile care se i-au dupa nastere.La ultimul salariu care s-a virat luna aceasta am ... (vezi toată discuția)