avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CONCEDIU CRESTERE COPIL
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CONCEDIU CRESTERE COPIL

Am nascut pe data de 23 martie 2017 un baietel.Am beneficiat de cele 42 de zile care se i-au dupa nastere.La ultimul salariu care s-a virat luna aceasta am incasat mai putin cu 500 lei .Intreband angajatorul de ce am incasat acest salariu fara cei 500lei ,in conditiile in care am dus concediul de la medicul de famile cu codul 08 sarcina si lauzie ,acesta mi-a raspuns ca pe perioada riscului maternal si a concediului celor 42 de zile ei au avut la stat de platit taxe si impozite care ulterior mi le-a oprit la ultimul salariu.Eu vreau sa va intreb daca este legala aceasta oprire ,in conditiile in care luna de luna eu am cotizat la CAS , SANATATE ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:43, 17 Mai 2017
Taxele aferente salariilor care sunt obligatia angajatorului nu pot fi suportate de salariati. Taxele pentru salarii datorate de salariat se retin de angajator pe statul de salarii din venitul salariatului si se platesc la buget de catre angajator.
Art. 40 C.mun.
....

(2) Angajatorului in revin, in principal, urmatoarele obligatii:
...
f) sa plateasca toate contributiile si impozitele aflate in sarcina sa, precum si sa retina si sa vireze contributiile si impozitele datorate de salariati, in conditiile legii;
......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se plateste statului in timpul sarcinii? bambi.2010 bambi.2010 Fiind insarcinata am convenit cu angajatorul meu sa am contract de munca pentru care eu sa achit toate taxele si impozitele aferente, fara a incasa efectiv ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia platita din fnuass Annamaria Bajko Annamaria Bajko Buna seara! Referitor la indemnizatii pt.Concediu medical suportat din FNUASS am urmatoarea intrebare: - se contributii retin din indemnizatie??? ... (vezi toată discuția)
Angajatorul mi-a retinut din drepturile salariale si contributiile pe care trebuia sa le plateasca el la stat vs99teo vs99teo Va rog sa-mi spuneti daca este legal ca angajatorul sa achite contributiile pe care trebuie sa le plateasca el la stat din drepturile mele salariale. ... (vezi toată discuția)