Va rog sa-mi spuneti daca este legal ca angajatorul sa achite contributiile pe care trebuie sa le plateasca el la stat din drepturile mele salariale. Angajatorul mi-a retinut din drepturile salariale si contributiile pe care trebuia sa le plateasca el la stat.
Buna ziua,
Daca angajatorul, in afara diferentei intre salariul brut si cel net, a oprit si alte sume din salariu este dreptul dumneavoastra sa va adresati instentei pentru a-l obliga pe acesta sa va restituie banii.
Art.40 C.mun.
(2) Angajatorului in revin, in principal, urmatoarele obligatii:
.... f) sa plateasca toate contributiile si impozitele aflate in sarcina sa, precum si sa retina si sa vireze contributiile si impozitele datorate de salariati, in conditiile legii;
.....
Prin urmare, este nelegal sa se retina din salariu c/v taxelor si contribuțiilor care cad in sarcina angajatorului.
Da,angajatorul mi-a trimis modul de calcul al drepturilor salariale si acolo apar toate retimerile,inclusiv retinerile pentru contributiile pe care trebuia sa le plateasca el la stat.
Poprire pe salariu
resursesbc
Angajatorul meu a primit o hotarare judecatoreasca prin care s-a dispus poprirea pe veniturile mele salariale. As vrea sa stiu daca exista posibilitatea sa fiu ... (vezi toată discuția)