avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul mi-a retinut din drepturile salariale si ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul mi-a retinut din drepturile salariale si contributiile pe care trebuia sa le plateasca el la stat

Va rog sa-mi spuneti daca este legal ca angajatorul sa achite contributiile pe care trebuie sa le plateasca el la stat din drepturile mele salariale. Angajatorul mi-a retinut din drepturile salariale si contributiile pe care trebuia sa le plateasca el la stat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:04, 22 Martie 2014
Buna ziua,
Daca angajatorul, in afara diferentei intre salariul brut si cel net, a oprit si alte sume din salariu este dreptul dumneavoastra sa va adresati instentei pentru a-l obliga pe acesta sa va restituie banii.
Art.40 C.mun.
(2) Angajatorului in revin, in principal, urmatoarele obligatii:
....
f) sa plateasca toate contributiile si impozitele aflate in sarcina sa, precum si sa retina si sa vireze contributiile si impozitele datorate de salariati, in conditiile legii;
.....

Prin urmare, este nelegal sa se retina din salariu c/v taxelor si contribuțiilor care cad in sarcina angajatorului.

Pentru suma retinuta aveti vreo dovada?
Da,angajatorul mi-a trimis modul de calcul al drepturilor salariale si acolo apar toate retimerile,inclusiv retinerile pentru contributiile pe care trebuia sa le plateasca el la stat.
vs99teo a scris:

...,inclusiv retinerile pentru contributiile pe care trebuia sa le plateasca el la stat.


Aici este nelegalitatea savarsita de catre angajator. Puteti seszia organele abilitate pentru a efectua un control cu privire la aceasta situatie.
Pe cine trebuie sa sesizez si care este termenul de depunere a sesizarii.Mentionez ca nu mai sunt angajatul firmei de 2 luni.

Alte discuții în legătură

Diminuare salariu din greșeală celor de la hr Anca Ge Anca Ge Bună ziua, am o întrebare referitoare la diminuarea salariului. Lucrez la o multinațională și am chiria decontata partial prin contractul de munca. Am ... (vezi toată discuția)
Impozit pe drepturile salariale si celelalte drepturi obtinute in instanta cosmina_p cosmina_p Am castigat in instanta drepturile salariale si celelalte drepturi din perioada in care am avut cim suspendat. Cum pot obliga angajatorul sa plateasca ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu resursesbc resursesbc Angajatorul meu a primit o hotarare judecatoreasca prin care s-a dispus poprirea pe veniturile mele salariale. As vrea sa stiu daca exista posibilitatea sa fiu ... (vezi toată discuția)