avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Poprire pe salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Poprire pe salariu

Angajatorul meu a primit o hotarare judecatoreasca prin care s-a dispus poprirea pe veniturile mele salariale. As vrea sa stiu daca exista posibilitatea sa fiu concediata din acest motiv? Angajatorul nu prea este de acord sa faca retineri din salarii pentru popriri. Care ar fi baza legala in acest sens?
Cel mai recent răspuns: pepica , utilizator 11:33, 23 Ianuarie 2014
angajatorul nu are dreptul sa va concedieze pe acest motiv .
mai mult in cazul in care va va concedia va puteti adresa instantei ( Tribunalul ) in vederea reintegrarii pe postul detinut anterior si sa vi se plateasca drepturile salariale de la data concedierii pana la reintegrarea efectiva.
in cazul in care angajatorul nu va face retinerile conform popriri infiintata de executor va putea fi amnedat in instanta cu amenda civila si totodata obligata sa plateasca creditorului sumele ce trebuia sa le vireze lunar. de obicei 1/3 din venitul net pana la 1/2 .
art.169 C.mun.
(1) Nici o reţinere din salariu nu poate fi operată, în afara cazurilor şi condiţiilor prevăzute de lege.
(2) Reţinerile cu titlu de daune cauzate angajatorului nu pot fi efectuate decât dacă datoria salariatului este scadentă, lichidă şi exigibilă şi a fost constatată ca atare printr-o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă.
(3) În cazul pluralităţii de creditori ai salariatului va fi respectată următoarea ordine:
a) obligaţiile de întreţinere, conform Codului familiei;
b) contribuţiile şi impozitele datorate către stat;
c) daunele cauzate proprietăţii publice prin fapte ilicite;
d) acoperirea altor datorii.
(4) Reţinerile din salariu cumulate nu pot depăşi în fiecare lună jumătate din salariul net.

Poprirea pe salariu nu poate constitui motiv de concediere ...
Dar daca eu voi vrea sa cer incetarea contractului cu acordul partilor, din motive personale, se poate?
Da, se poate solicita acest lucru ...
citind printre randuri, se pare ca dvs. nu sunteti de acord cu retinerea, nu angajatorul .De ce sa plecati, din cauza unei popriri salariale, oricum va va urmari oriunde va veti angaja.

Alte discuții în legătură

Poprire pe venit tigris47 tigris47 As dori sa stiu cat la suta din venitul unui debitor, poate fi executat in conditiile legii, prin procedura popririi la sursa? (respectiv, cat din salariul ... (vezi toată discuția)
Poprire salar angajat liliigretz liliigretz Buna ziua, am primit astazi o comunicare-adresa infintare poprire pentru un angajat, in care scrie:\\"In temeiul art.452 cod procedura civila va comunicam ... (vezi toată discuția)
Poprire. cat? robertsega32 robertsega32 Un salariat are doua popriri la salariu. La prima, pensie de intretinere, iar a doua poprire are in vedere o suma de 5000 lei reprezentant cheltuieli de ... (vezi toată discuția)