avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ce se plateste statului in timpul sarcinii?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ce se plateste statului in timpul sarcinii?

Fiind insarcinata am convenit cu angajatorul meu sa am contract de munca pentru care eu sa achit toate taxele si impozitele aferente, fara a incasa efectiv salariu si fara a ma prezenta la locul de munca...in aceste conditii, va rog sa-mi spuneti daca:
1. in cazul concediului prenatal (de risc maternal am inteles ca se mai numeste) mai sunt ceva taxe/impozite de achitat statului sau pot incasa doar o indemnizatie platita de stat pt mine...
2. pentru cele 42 zile de concediu de lauzie, ulterioare nasterii exista sume pentru taxe si impozite care trebuie achitate si de asemenea daca exista o indemnizatie pe care statul o vireaza pt situatia mea pe care as putea-o incasa.

multumesc

Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 21:03, 16 Noiembrie 2010
Concediul de sarcina si lauzie este un concediu medical si nu se plateste catre stat decat contributia la asigurarile sociale la nivelul salariului minim pe economie si, bineinteles, impozitul pe salarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu postanal monalisaalina monalisaalina Am rugamintea sa ma lamuriti in urmatoarea problema;ca angajator care imi este obligatia,o angajata insarcinata a intrat in concediu medical inainte de ... (vezi toată discuția)
Legea acordarii prenatalului siskoady siskoady va rog frumos sa imi spune-ti la cate saptamani se acorda prenatalu.Eu am 30 saptamani cand imi expira riscul maternal eu am numarat zilele si dupa mine as ... (vezi toată discuția)
Concediu maternal dark_maria87 dark_maria87 Buna seara, va dderanjez cu o intrebare: la cat timp dupa angajare pot sa imi obtin un concediu maternal... Aceasta perioada este calculata cu tot cu lunile de ... (vezi toată discuția)