avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contributii din ianuarie 2018
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contributii din ianuarie 2018

Buna seara,
Va rog imi puteti spune cum va fi cu contributiile datorate de angajator care vor intra in sarcina angajatului,vor fi platite personal de angajat sau angajatorul le va plati in numele angajatului prin retinerea din salariu?
Imi pureti trimite si noua lege
Privi d
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:09, 9 Decembrie 2017
Angajatorul le va plati in numele angajatului prin retinerea din salariu.

Nu exista nicio nou lege in aceasta privinta.

Codul Muncii
art.40
(2) Angajatorului in revin, in principal, urmatoarele obligatii:

....
f) sa plateasca toate contributiile si impozitele aflate in sarcina sa, precum si sa retina si sa vireze contributiile si impozitele datorate de salariati, in conditiile legii;
......
Multumesc.
si care este legea cu noul salariu minim brut pe economie si unde sunt prevazute aceste modificari privind transferul contributiilor in contul salariatului?
HG 846/2017 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în pla
[ link extern ]

OUG 79/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

OrdonanŢĂ de urgenŢĂ nr. 79 din 8 noiembrie 2017 pentru modificarea şi completarea legii nr. 227/2015 privind codul fiscal? Rapeanu  Mihaela Gianina Rapeanu Mihaela Gianina Referitor la legea Legea 79/2017 angajatii dintr-o institutie publica trebuie sa isi plateasca cotizatile de la 1 ian, numai la plateste institutia plublica? (vezi toată discuția)
Calcul concediu prenatal emylyc emylyc Buna ziua! In timpul concediului prenatal angajatorul mai plătește cartea de munca? Sunt angajata cu carte de munca pentru un program de 8 ore pe un ... (vezi toată discuția)
Impozit salariu danalexandru89 danalexandru89 Buna seara, am terminat studiile si pentru ca nu am deloc experienta de munca, am rugat o cunostinta sa ma primeasca la el in firma sa invat, nu are nevoie in ... (vezi toată discuția)