avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Impozit salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Impozit salariu

Buna seara,
am terminat studiile si pentru ca nu am deloc experienta de munca, am rugat o cunostinta sa ma primeasca la el in firma sa invat, nu are nevoie in mod deosebit de mine, dar mi-a spus ca ma poate angaja de la 1 februarie insa trebuie sa imi platesc singur impozitele.

Intrebarea mea: care este cea mai mica norma cu care ma poate angaja si daca acopera sanatatea, adica daca imi zboara vreo cheie in cap si ajung la spital sa fiu asigurat macar. Pentru 5-6 luni, poate intre timp imi gasesc de munca, este mai greu asa fara experienta. Cat trebuie sa dau pe luna pentru impozit?multumesc. =D>
Cel mai recent răspuns: danalexandru89 , utilizator 10:32, 23 Ianuarie 2015
..... dar mi-a spus ca ma poate angaja de la 1 februarie insa trebuie sa imi platesc singur impozitele.....

art.40 C.mun.
(2) Angajatorului in revin, in principal, urmatoarele obligatii:
.....
f) sa plateasca toate contributiile si impozitele aflate in sarcina sa, precum si sa retina si sa vireze contributiile si impozitele datorate de salariati, in conditiile legii;
....

Prin urmare, angajatorul are obligatia de a plati impozitele si contributiile la bugetul de stat.

Intrebarea mea: care este cea mai mica norma cu care ma poate angaja si daca acopera sanatatea, adica daca imi zboara vreo cheie in cap si ajung la spital sa fiu asigurat macar.

Se poate incheia un c.i.m. cu timp partial de 1 ora/zi. Salariul minim brut fiind de 122 lei brut.

La un astfel de salariu ,accesati linkul de mai jos si veti gasi cuantumul contributiilor de plata:
[ link extern ]

In baza c.i.m. incheiat- chiar daca este cu timp partial - sunteti asigurat in sistemul public de pensii, sanatate si somaj.
Ultima modificare: Vineri, 23 Ianuarie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Super!
Va multumesc frumos pentru raspunsul dumneavoastra, este exact ce aveam nevoie sa stiu. Acum sa inceapa distractia :=D>
O zi frumoasa!!

Ultima modificare: Vineri, 23 Ianuarie 2015
danalexandru89, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt angajata la 2 ore alina88p alina88p Buna ziua am si eu o nelamurire.sunt angajata la 2 ore de 4 luni .la cate zile de concediu am dreptul ?si la 2 ore beneficiez de toate platile la stat?sanatate ... (vezi toată discuția)
Există o condiționalitate între aplicarea prevederilor art. 272 codul muncii și plata de către angajator a contribuțiilor legale, pentru salariat viktorV viktorV Există o condiționalitate între aplicarea prevederilor art. 272 Codul Muncii și plata de către angajator a contribuțiilor legale, pentru salariat, în ... (vezi toată discuția)
Probleme la locul de muncă sorian72 sorian72 La plecare dintr-o societate comercială angajatorul îi obligat să-și achite toate obligațiile față de angajat la încheierea contractului individual de ... (vezi toată discuția)