avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sunt angajata la 2 ore
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sunt angajata la 2 ore

Buna ziua am si eu o nelamurire.sunt angajata la 2 ore de 4 luni .la cate zile de concediu am dreptul ?si la 2 ore beneficiez de toate platile la stat?sanatate pensie si altele?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:16, 29 Octombrie 2014
Art. 145 C.mun.
(1) Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.
....

Art.106 C.mun.
(1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.
...

Coroborand dispozitiile art. 106 cu dispozitiile art. 145 C. muncii rezulta ca timpul partial al contractului de munca nu influenteaza durata concediului de odihna.

Si pentru un c.i.m. cu timp partial angajatorul are obligatia
de sa plateasca toate contributiile si impozitele aflate in sarcina sa, precum si sa retina si sa vireze contributiile si impozitele datorate de salariati, in conditiile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna ceau ceau In asociatie avem angajata cu carte de munca femeia de serviciu 2 ore /zi. De cate zile de concediu de odihna anual benficieaza aceasta? (vezi toată discuția)
Concediu de odihna ioana2122 ioana2122 La cate zile de concediu are dreptul un om angajat cu o norma de 2 ore pe zi??? (vezi toată discuția)
Ref.concediu de odihna BarbuViorica BarbuViorica Cand muncesti part time 2 ore ai dreptul la concediu de odihna (vezi toată discuția)