legally_aid a scris:
Dvs. ați tras unele concluzii, în raport cu fișa medicală și cu rezultatul necropsiei. Până aici este simplu de discutat, însă vă imaginați ce anchetă ar necesita o asemenea acuzație? Pentru că cert trebuie stabilit dacă leziunile produse în accidentul auto au condus la deces sau manevrele de resuscitare, efectuate fără ca în prealabil să se fi evaluat pacientul, dacă avea fracturi costale și alte leziuni grave care nu permiterau acele manevre. Cu alte cuvinte, trebuie stabilită legătura de cauzalitate între actele medicale și decesul tatălui, dacă ea ar exista. S-ar putea să aveți surpriza să vi se spună că leziunile produse în accident au fost letale și că medicul a făcut ce trebuia. În România este cam greu să demonstrezi adevărul. Dacă ar fi așa cum spuneți și, ipotetic vorbind, s-ar adeveri, încadrarea ar putea fi ucidere din culpă.
Stimata doamna, intrebarea mea era cu totul alta: dosarul aflandu-se pe rol (caz redeschis!) este tardiva o acuzare de malpraxis? De partea penala nu-mi fac probleme, macar de
vătămare corporală gravă sau vătămare din culpă tot pot sa-i acuz. Stiti care a fost tratamentul aplicat tatalui meu, pe baza decontului de cheltuieli: pansamente si calmante in valoare de 16 lei (cat o pizza!). Apoi a fost internat pe sectia de ortopedie. La cateva ore a murit in spital. Cum fisa medicala nu face absolut nicio referire la traumatisme in zona toracica, am tot dreptul sa dau de pamant cu medicii care au parafele puse pe fisa! Figureaza doar radiografie la membrele inferioare, radiografie cervicala si radiografie craniana. In rest, pauza! Cand apar 5 coaste rupte in raportul de necropsie, plus rupturi de organe interne, plus sange in plamani....mai aveti ceva de obiectat in legatura cu acuzatiile mele? Eu lucrez cu materialul clientului, cu fisa semnata de prostii dintr-un spital`, cica de "urgenta"! Si credeti-ma, nu pentru bani o fac, pe tatal meu nu-l mai aduce nimeni inapoi. O fac strict din razbunare! Daca pot sa fac necazuri celor care au instrumentat un asemenea dosar, de ce sa nu o fac?
Dati-mi dvs. un singur exemplu de accident cu victima (mortal) in care sa nu existe nicio fotografie la fata locului! Astept....
Completez: piciorul stang era complet rupt, fiind mai scurt cu 2-3 cm decat dreptul. Am vazut radiografia si cele doua bucati ale femurului nu erau in prelungire, ci erau paralele (1-2 cm intre ele). Piciorul se tinea doar in carne. Considerati ca tratamentul aplicat (doar calmante) a fost unul corespunzator? Sau ca trebuia bagat urgent in operatie? Eu as spune ca a fost lasat sa moara! Si de asta si vreau sa ma razbun!
Din cate stiu eu si lipsa interventiei tot malpraxis se numeste!