avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Sentinta gresita data de instanta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Sentinta gresita data de instanta

Buna ziua.
Ce se poate face in cazul in care tribunalul a dat o sentinta gresita bazata pe cererea facuta de avocat, la randul ei gresita. S-a facut apel, iar Curtea de apel a respins apelul, pastrand definitiva sentinta tribunalului. Este vorba de data de la care trebuiau acordate drepturile de pensie ale pers x. Conform actelor depuse si in instanta, data tb sa fie 26. Aprilie 2016, dar dintr-o eroare de redactare a avocatului a fost trecuta data de 26. Sept. 2016. Casa de pensii a calculat si acordat drepturile de pensie cu data de 26.09.2016. Lucru gresit. Care ar fi urmatorul pas dupa sentinta curtii de apel?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 12:56, 27 Iunie 2017
Vorbiti cu avocatul.
Trebuie vazut dosarul pentru a se analiza cazul si el îl cunoaște.
Sentinta Curtii de apel este definitiva. Nu mai aveti cai de atac.
Responsabilitatea revine avocatului dvs. care v-ar putea despagubi daca veti decide sa deschideti actiune in instanta impootriva acestuia.
De principiu,mai puteti exercita caile de atac extraordinare:contestatia in anulare(art.503-508 NCPC) sau revizuirea(art.509-513 NCPC) dar, doar daca indepliniti conditiile legale ptr.motivele prevazute limitativ de aceste cai extraordinare de atac.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casare in tot dmanisor dmanisor Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care este urmatorul pas care pot sa-l fac( SC SRL) in urma hotararii data de Curtea de apel; Tip solutie: cu ... (vezi toată discuția)
Contestare hotarare tribunal erdei_ghe_cristian erdei_ghe_cristian Am contestat un PV de contraventie al politiei rutiere care spunea ca nu am acordat prioritate pietonilor angajati in traversare, si la Judecatorie am castigat ... (vezi toată discuția)
Cale de atac sentinta definitiva si irevocabila marius_cretoiu marius_cretoiu In data de 15.06.2016 am avut infatisarea la apelul intentat de mine in urma sentintei de divort data de judecatorie, sentinta pe care o consider ilegala si ... (vezi toată discuția)