Eu.sa a scris:
.....
Ideea e urmatoarea: vreau sa imi dau demisia dar fara preaviz pt ca nu mai suport jignirile si nemultumirile angajatorului. Va rog sa imi spuneti cum sa procesez si cum sa o formulez. Va multumesc!
Angajatorul trebuie sa se abtina de la orice gest care ar putea sa incalce demnitatea salariatului, iar in masura in care un gest al sau a adus atingere integritatii morale, psihice a salariatului angajatorul are OBLIGATIA de a il despagubi.
Constitutia Romaniei ; art. 1 (3) România este stat de drept, democratic şi social, în care demnitatea omului, [...] reprezintă valori supreme şi sunt garantate.
Codul muncii :
art. 39 alin. alin. 1 lit. e) “salariatii au dreptul la demnitate in munca“.
Nerespectarea demnitatii umane de catre angajator poate face obiectul unei demisii fara preaviz.
Uitati un astfel de model
DOMNULE ADMINISTRATOR
Subsemnatul ________________ domiciliat in __________ , Str. _________________, identificat cu C.I. seria ... nr. __________, eliberat de ___________ la data de ___________, CNP ______________, avand functia de _____________ la SC _____________ SRL, in temeiul art. 81 alin.8 din Legea nr. 53 / 2003 privind Codul Muncii, va aduc la cunostinta ca doresc incetarea contractului meu de munca incepand cu data de _____________.
Va multumesc .
_______ ______________________