avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... alte obligatii pe langa pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

alte obligatii pe langa pensia alimentara

Buna ziua. Am stabilit impreuna cu mama copilului pe care il am, in urma unui proces de mediere, plata in bani a unei sume de 500 de lei. Cum anumite plati le fac eu datorita faptului ca ea nu poate merge (gradinita, cursuri - pentru care am si chitante), i-am transferat in cont doar diferenta, discutand cu ea faptul ca banii au fost folositi pentru copil. I-am spus ca daca nu vrea asa, eu ii depun toti banii in cont, urmand ca ea sa faca respectivele plati. A spus ca nu vrea sa auda asa ceva, ca daca s-a stabilit ca eu sa platesc prin virament aceasta suma, sa o fac, si pe langa asta are pretentia sa ma ocup si de celelalte plati. I-am explicat faptul ca aceasta suma pe care eu i-o dau este pentru copil, nu o plata pentru ea, dar a zis ca ma da in judecata pentru nerespectarea intelegerii. Are dreptul sa o faca?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:24, 27 Iunie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dati-i banii de pensie in cont si face ea platile, daca nu intelege ca are de incasat doar diferent. Si mama trebuie sa contribuie la intretinerea compilului. Daca ar contrubui cu 500 de lei cat dati dvs, pt nevoile copilului ajung sau pot fi limitate la 1000 de lei.
problema este ca ea vrea restul de bani chiar daca eu am facut respectivele plati si pentru care am dovezi. Doar luna viitoare suntem citati in instanta pentru validarea actului de mediere. Mai are dreptul sa ceara alte schimbari intre timp?
Am crezut ca aveti o hotarare judecatoreasca in urma medierii, Pana atunci, nu aveti nimic, acel acord e o intelegere sub semnatura privata practic, va avea putetre executorie abia dupa ce veti obtine o hotarare sau va fi autentificat de notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere minori - in paralel, executare silita locuinta Lochness Lochness Buna ziua, As vrea sa va rog sa-mi dati un sfat in urmatoarea problema : - in urma divortului platesc pensia de intretinere pentru 3 minori, undeva in ... (vezi toată discuția)
Custodie copil mirelanastasie mirelanastasie Fiica mea are un copil de 6 ani.S-a despartit de sotul ei la 1 an al copilului.El a adus o adeverinta ca are un credit ca sa plateasca pensie alimentara mai ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara copil major alexandra80 alexandra80 Buna seara.Am si eu o nelamurire legata de pensia alimentara.Sotul meu are o fiica de 18 ani.De la varsta de 6 ani pana la 18 ia platit o pensie de 500 de ... (vezi toată discuția)