courvoisier a scris:
Asociația nu mai are reprezentant legal. Cui adresezi o solicitare, pentru a primi răspuns în scris și/sau pentru a rezolva o problema de "asociație" ? Din dec. 2014 președintele a fost demis, nimeni nu mai vrea sa fie. Exista un asa-zis împuternicit, dar nu primește nici o cerere iar administrația este asigurata de o firma pe baza de contract încheiat cu împuternicitul. Am fond de reparații vechi dar demisul președinte a rătăcit banii, nu are documente și nu știu cum sa mi se înregistreze în fondul nou constituit de la zero, suma respectiva. Administratorul nu vrea, pe buna dreptate. Comitet Executiv nu avem, s-a auto-demis, dar unul din membri este împuternicitul actual (cel care a demis toată echipa în decembrie 2014)
Legea spune că responsabili sunt membrii Comitetului Executiv, care preiau șefia Asociației, în lipsa unui președinte. Ați spus că este un membru împuternicit, deci e logic că acela conduce oficial Asociația și implicit răspunde și în Justiție pentru daunele provocate, dar și pentru ne-îndeplinirea obligațiilor sale !
Dacă nu vrea să răspundă, dați-l în judecată, invocând H.G. 1588/2007, art. 17 - (1) Comitetul Executiv al Asociației de Proprietari are următoarele atribuții:
a) duce la îndeplinire hotărârile Adunării Generale și
urmărește respectarea prevederilor legale, a Statutului și a Acordului de Asociere ale Asociației de Proprietari;
f)
supraveghează desfăşurarea tuturor activităţilor din cadrul asociației de proprietari, în mod special situaţia încasărilor şi a plăţilor lunare;
h) îşi asumă obligaţii, în numele asociaţiei de proprietari sau în numele proprietarilor membri ai asociaţiei de proprietari, privind interesele legate de clădire;
i)
inițiază sau apără în procese, în numele asociației de proprietari sau în numele proprietarilor membri ai asociaţiei de proprietari, interesele legate de clădire;
k)
avizează documentele Asociației de Proprietari;
s)
analizează problemele ridicate de membrii Asociației de Proprietari și ia măsuri pentru rezolvarea acestora, conform hotărârii Adunării Generale;
(9)
Pentru neîndeplinirea atribuțiilor ce le revin, membrii Comitetului Executiv (...)
răspund, personal sau solidar, după caz, în fața legii și a proprietarilor, pentru daunele şi prejudiciile cauzate proprietarilor în mod deliberat.