avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Delapidare sau gestiune frauduloasa, sau \"Piece of ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Delapidare sau gestiune frauduloasa, sau "Piece of cake"?!

In decembrie 2014, in Ad gen, membru in C.ex. "demite" presedinte, c.ex., cenzor...si totodata afirma ca fondul de rulment si fondul de penalizari nu mai exista...ca presedintelui i- a fost acordata increderea si...ce sa mai ii ceara cam 15.000 lei?! , caci el a fost si adm, si gestionar, si contabil, si casier (iar raportari nu i s-au cerut, nu a dat timp le 8 ani!).
S-a cerut din 2014 pana recent sa se depuna banii de catre cine i-a "ascuns", dar nu mai exista pres, iar membra in c.ex (care a demis tot!) a devenit "imputernicit" si nu vrea decat sa incaseze intretinerea, pentru rest a facut contract cu o firma de administrare. Ce solutie poate fi aplicata pentru recuperarea banilor?! 4-5 cereri au fost facute, in adunarea gen nu a vrut sa primeasca cererea de reconstituire a fondurilor)
Cel mai recent răspuns: courvoisier , utilizator 03:23, 4 Decembrie 2015
Conform dispozitii in vigoare nu membru in C.ex. "demite" presedinte, c.ex., cenzor,
acestia putand fi alesi/numiti de catre participantii la adunarea generala
afirma ca fondul de rulment si fondul de penalizari nu mai exista...ca presedintelui i- a fost acordata increderea si...ce sa mai ii ceara cam 15.000 lei?

Membrul in C ex trebuie sa detina probe rezonabile pentru a afirma ca fondul de rulment si de penalizari nu mai exista
Membrul in C ex poate sa ii ceara presedintelui de asociatie cam 15.000 lei in baza unei hotarari judecatoresti definitive care sa dispuna obligarea presedintelui la achitarea acelui prejudiciu
Pentru recuperarea banilor,initial trebuie erealizata expertiza financiar contabila care sa confirme prejudiciul si eventual sa identifice persoanele care se fac vinovate
Ulterior asociatia de proprietari se poate indrepta cu pretentii in instanta impotriva celor responsabili de prejudiciu
Va trebuie o expertiza serioasa.
Corect! Ca 4x4=16!
Trebuie sa fie oricui clar ca S-AU FURAT BANII, presedintele, fost director de mare spital bucurestean, este iertat si acoperit de dna din c.ex., care are raspunderea in solidar cu pres si cenzor. Asta se intampla in foarte multe asociatii si ar fi bine ca toti cei care citesc sau intreaba, la aceasta sectiune a asociatiilor de proprietari sa stie ce poate sa se intample in blocul lor, cum ii poate jecmani vecinul. Deja s-a facut o expertiza, NU AU CREZUT! Efectul, 18.000 amenda ANAF+ penalizari. A mai fost o amenda ITM, de 10.000 lei, dar s-a anulat in instanta- poate, acolo au zburat banii asociatiei. Problema cu fondurile este cea de a treia, de data recenta. Culmea este ca la ultima sedinta, acest domn a cerut sa faca din nou listele de plata, atat facea, pentru 350 lei/luna. (1500 cheltuieli totale 9 ap)
poi ce mai stati domnule gasiti si dvs spijin in bloc si demiteti toata conducerea si datii in judecata pt recuperarea prejudiciilor,cat mai stau in bloc altfel tot voi platiti amenzi.
E uşor să spui că trebuie să te implici pentru a demite un şef de Asociaţie ! Ce te faci dacă Asociaţia are 460 de proprietari, de unde aduni semnături pentru a organiza o Adunare Generală Extraordinară ?
La fel, dacă te duci la Primărie să faci reclamaţie cu dovezi clare de abuzuri, ţi se închide uşa în nas.
La fel, procuratura nu vrea să înceapă urmărirea penală nici dacă aduci dovezi clare, şi clasează dosarul pe motive puerile.
Astfel ai doar opţiunea de cale extraordinară de atac, mai ales dacă ai găsit mărturii mincinoase în declaraţiile date la Poliţie, sub jurământ !

Alte discuții în legătură

Adunare generala extraordinara caradis caradis Buna ziua. Am avut adunare generala extraordinara convocata de presedinte deoarece a uitat sa supuna la vot bugetul. (asta da presedinte !) . pe ordinea de zi ... (vezi toată discuția)
Demis din comitetul executiv al unei asociatii absentnemotivat absentnemotivat Buna ziua, Azi am fost instiintat telefonic de catre presedinta asociatiei ca voi fi demis din Comitetul executiv pe motiv ca nu imi indeplinesc ... (vezi toată discuția)
Administratorul a disparut cu banii asociatiei! Medve82 Medve82 Buna ziua! Inainte de toate va rog sa ascultati \\"povestea\\" noastra: Suntem proprietari intr-un bloc cu 170 garsoniere. Majoritatea locatarilor batrani ... (vezi toată discuția)