Nu este obligatoriu ca in AG sa se discute numai ordinea de zi anuntata. Se pot discuta si alte probleme ale asociatiei, deci e legal.
Daca cenzorul a incercat sa se implice in activitatea comitetului, deoarece spuneti ca cerea explicatii de modul cum se incheiau contractele si, mai ales, de modul cum se cheltuie banii asociatiei, facand dificila colaborarea dintre presedinte si comitet pe de o parte si cenzor pe de alta parte, e normal ca a vrut sa-l schimbe.
Comitetul executiv si presedintele decid cum cheltuie banii si pe ce anume, nu cenzorul.
In
Legea 230/2007 se arata ca:
Art. 33. - (1) Cenzorul sau comisia de cenzori a asociatiei de proprietari are, in principal, urmatoarele atributii:
a) verifica legalitatea actelor si documentelor, a hotararilor, deciziilor, regulilor si regulamentelor;
Deci
verifica, nu pune in discutie, decat doar daca aceste acte nu sunt intocmite legal.
Daca constata ca sunt probleme de legalitate in intocmirea documentelor, atunci face un raport in acest sens si il inregistreaza la asociatie, iar la AG anuala pune in discutia proprietarilor toate aspectele - si bune, si rele - ale activitatii comitetului de peste an.
Daca AG a aprobat angajarea unei firme, asta implica si demiterea cenzorului actual.
Nu stiu cati restantieri aveti la bloc, dar ar trebui sa ne spuneti si noua care este suma totala (pe lista) a restantelor.
De ce va spun asta? Pentru ca fondul de rulment in totalitate sau partial este blocat adeseori in restantele proprietarilor, ei neplatindu-si cotele curente, banii cheltuiti si pentru ei nu se reintorc acolo de unde au fost luati, adica in fondul de rulment.