avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 169 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Intrebare - fondul de rulment
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Intrebare - fondul de rulment

buna seara,

Anul trecut fosta administratora "a furat" cam 31300 ron ( am facut expertiza si asteptam un raspuns ), dar nu asta este problema si intrebarea mea acum. Noi locatarii am platit fondul de rulment la vremea aceea si avem si chitantele,intre timp am aflat ca acei bani nu mai exista si acum noul administrator ne cere sa platim alt fond de rulment.
Ne mai poate obliga sa platim alt fond de rulment?

Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 10:17, 12 Iulie 2013
Legal nu va poate obliga in conditiile in care putetin face dovada ca aveti constituit acest fond
Practic fondul de ruilment reprezinta suma prin care se achita lunar facturile,astfel incat lipsa acestui fond ingreuneaza sau chiar pune in imposibilitate asociatia de proprietari sa isi achite in termen facturile catre furnizorii/prestatorii de servicii
In astfel de situatii reprezentantii asociatiei de proprietari decid reconstituirea fondului,urmand ca la finalizarea cercetarilor de catre organele penale,eventual suma sa fie recuperata de la persoana vinovata
stefangeo a scris:
...acum noul administrator ne cere sa platim alt fond de rulment.
Ne mai poate obliga sa platim alt fond de rulment?

Este o neintelegere a ceea ce reprezinta administratorul. Administratorul este un om amgajat de dumneavoastra sa va ajute, sa gestioneze asociatia, sa rezolve problemele asociatiei..., dar asa cum hotarasc proprietarii in adunarea generala si cum decid membrii comitetului si presedintele ales de dumneavoastra.
Administratorul face ceea ce i se cere de cei pe care i-ati ales.
Intrebati, discutati, cereti lamuriri la presedintele asociatiei.
Sigur ca in situatia cand asociatia are dificultati de genul celor prezentate de dumneavoastra poate hotari in adunare generala sau poate decide in comitet constituirea unor fonduri speciale, majorarea fondului de rulment sau alte asemenea masuri pentru a face fata furnizorilor si a nu ramane fara utilitati.
Intrebati presedintele si reveniti.

"furaciunea " aceea de 31300 ron a fost achitat de noi propierarii ( adica a mai platit inca odata intretinere ) sa nu avem probleme cu furnizorii. Suntem cu toate la zi, a mai ramas de recuperat suma de la fosta administratora. Acum noul cere alt fond de rulment deoarece cel din trecut a disparut. Mai are acest drept avand in vedere ca noi suntem cu platiile la furnizori la zi?
In mare parte ea v-a furat fondul de rulment sau si fond de rulment si bani de platit facturi.
Daca ati platit toata suma furata de ea si sunteti cu plata la zi, inseamna ca atunci cand administratorul pune listele, incepe sa incaseze, nu mai are facturi de platit si banii ramasi se constituie in fond de rulment.
Asta intr-o aproximativa socoteala, ca nu stiu ce e in actele dv. de la asociatie.
Deci se poate restabili fondul de rulment, ca evidenta, tot in mare spus.
eu intrebam daca ne poate obliga sa platim daca noi avem chitantele dar bani nu mai sunt.

Alte discuții în legătură

Utilizarea fondului de reparatii pentru plati curente monica.iordache monica.iordache Buna ziua. La asociatia nostra exista urmatoarea problema : Intr-o scara exista un spatiu inchiriat . Incasarile se strang intr un fond de reparatii. In ... (vezi toată discuția)
Este legal ca niste bani furati de o persoana sa se impute unei asociatii de proprietari? Santioneanu Santioneanu Se întampla in vara anului 2006 cand asociatia de proprietari a fost sesizata de neplata unor facturi la Radet si de disparitia documentelor din casierie, ... (vezi toată discuția)
Administratora a cheltuit banii din fondul de reparatii androidu androidu Buna seara. Am cerut scris , in calitate de locatar al blocului, catre administratora sa mi dea un raport, cu situatia de la fondul de reparatii de pe un an ... (vezi toată discuția)