Buna , doresc o părere , împreună cu tatăl meu am moștenit prin testament o casa de la mătușa mea , sora tatălui meu , am facut la notar succesiunea , iar acum ne am trezit cu fiul mătușii mele , că ne cheamă în instanță că sa atace testamentul , menționez că acest fiu nu a venit sa o vadă de 30 de ani , ocupându ne noi de toate lipsurile mătușii . Încă nu am primit citația acasă . Și doresc să știu ce pot sa fac , până cunosc oficial că sunt chemat în instanță (ex: dacă vând casă ce se poate întâmpla ) , și ce se întâmplă după ce ajung in instanta
Mulțumesc .
Buna ziua,
Imprejurarea ca acest fiu al matusii nu s-a interesat de defuncta timp de 30 de ani, nu are relevanta.
Este mostenitor legal, iar prin testamentul pe care aceasta l-a facut, i-a incalcat rezerva succesorala.
Nu ar fi indicat sa vindeti, deoarece pot aparea complicatii ulterior: anularea contractului, restituirea banilor, etc.
Daca ajungeti in instanta, este indicat sa formulati apararile competente.
Imposibil de dat un raspuns la o astfel de intrebare fara a cunoaste detaliile.
V-am raspuns mai sus: daca s-a incalcat rezerva succesorala, atunci instanta va proceda la reductiunea cotelor din testament.
Ar trebui sa aiba relevanta faptul ca nu s-a interesat de propria mama 30 de ani . Unii considera ca au numai drepturi pe lumea asta nu si indatoriri iar din pacate vad ca legea e de partea lor .