avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament, mostenitor rezervatar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament, mostenitor rezervatar

Buna , doresc o părere , împreună cu tatăl meu am moștenit prin testament o casa de la mătușa mea , sora tatălui meu , am facut la notar succesiunea , iar acum ne am trezit cu fiul mătușii mele , că ne cheamă în instanță că sa atace testamentul , menționez că acest fiu nu a venit sa o vadă de 30 de ani , ocupându ne noi de toate lipsurile mătușii . Încă nu am primit citația acasă . Și doresc să știu ce pot sa fac , până cunosc oficial că sunt chemat în instanță (ex: dacă vând casă ce se poate întâmpla ) , și ce se întâmplă după ce ajung in instanta
Mulțumesc .
Buna ziua,
Imprejurarea ca acest fiu al matusii nu s-a interesat de defuncta timp de 30 de ani, nu are relevanta.
Este mostenitor legal, iar prin testamentul pe care aceasta l-a facut, i-a incalcat rezerva succesorala.
Nu ar fi indicat sa vindeti, deoarece pot aparea complicatii ulterior: anularea contractului, restituirea banilor, etc.
Daca ajungeti in instanta, este indicat sa formulati apararile competente.
Mulțumesc , mi ați putea spune ce șanse am in cadrul unui proces ?
Imposibil de dat un raspuns la o astfel de intrebare fara a cunoaste detaliile.
V-am raspuns mai sus: daca s-a incalcat rezerva succesorala, atunci instanta va proceda la reductiunea cotelor din testament.
Mulțumesc
Ar trebui sa aiba relevanta faptul ca nu s-a interesat de propria mama 30 de ani . Unii considera ca au numai drepturi pe lumea asta nu si indatoriri iar din pacate vad ca legea e de partea lor .

Alte discuții în legătură

Succesiune, testament danut84 danut84 Buna seara , doresc o părere , împreună cu tatăl meu am moștenit prin testament o casa de la mătușa mea , sora tatălui meu , am facut la notar ... (vezi toată discuția)
Reductiune testamentara yulianus yulianus Buna ziua. Revi cu o intrebare,pt cineva care ma poate ajuta, sunt intr-un proces cu unchiul meu partaj judicar, in care el cere reductiune testamentare(eu am ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie întocmit un testament pentru excluderea unei rude pe linie paternă? dorinserban dorinserban Buna ziua. Doresc sa intocmesc testamentul. Ca si mostenitori am parintii - mama si tata si un frate vitreg caruia nu-i stiu numele complet, Vreau ca ... (vezi toată discuția)