avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate contract de întreținere cu uzufructviager
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

contract de întreținere cu uzufructviager

Am fost crescuta de o doamna, a cumpărat o casa naționalizată eu am fost girant plătitor și 75%am plătit-o eu.
Am fost la notar și am făcut un contract de întreținere cu uzufructviager ptr ea.
pe cf scrie numele ei și numele meu -nuda proprietate.
notarul a spus ca după decesul doamei automat casa este a mea făra dezbaterea succesiunea asupra acestei proprietati. Am și testament făcut de acum 5 ani .
întrebarea mea este se poate după decesul doamei sa intru in posesia casei fără dezbatere succesorala.
Mulțumesc

Cel mai recent răspuns: nasobraznic , utilizator 14:01, 28 Iunie 2017
Da. Se poate.
De altfel daca nu aveti niciun grad de rudenie cu doamna respectiva, si nici nu ati fost infiat cu acte, legal, nu aveti nici ce succesiune sa dezbateti.
Eu am înțeles de la notar ca prin contractul de întreținere cu uzufructviager casa este a mea după decesul ei....
Neamurile ei indiferent de ce grad sunt nu au Cum sa ceara succesiunea la aceasta casa ca practic doamna mi-a vândut-o mie in timpul vieții prin întreținerea ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de case nasobraznic1979 nasobraznic1979 Buna ziua. Am fost crescuta de o doamna . Aceasta doamna nu are copii naturali , este nemaritata. Ea nu are venit. Eu am cumparat casa..si acum vrem sa facem ... (vezi toată discuția)
Contract imobil - sfat nasobraznic nasobraznic Am fost crescuta de un cuplu care au locuit in concubinaj.El ( tata) ma adoptat dar nu si ea ( care nu in acte mi_a devenit mama). Tati a murit si am ramas ... (vezi toată discuția)
Despre uzufuctul viager si decesul nudului proprietar nasobraznic1979 nasobraznic1979 Buna ziua. O doamna doreste sa faca contract de vanzare_cumparare cu uzu fuct viager. O intrebare ce se intampla cu contractul daca persoana aceea decedeaza ... (vezi toată discuția)