avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... persoana cu dizabilitati
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

persoana cu dizabilitati

Buna ziua! O intrebare la dumneavoastra, sotul meu are o ruda indepartata internata intr-un centru social cu probleme psihice. Deoarece respectivul nu are rude, mostenitori, dar nici bunuri, eu si sotul meu ne-am ocupat de internarea lui si avem grija de el mergand regulat la el cu cate un pachetel. Precizez ca nu ne aflam sub incidenta Ordinului 1887/2016 si nu suntem obligati la plata unei sume de bani lunare dat fiind faptul ca rudenia este una indepartata. Tot ceea ce facem, facem pentru ca dorim noi. Ca si persoana de contact la centrul respectiv este sotul meu. Problema e ca ori de cate ori apare cate o cheltuiala suntem chemati sa achitam noi si aici ma refer la eventuale referate medicale, analize. Anul trecut am platit RMN, referat de la psihiatru si psiholog. Mentionez ca dumnealui nu este recuperabil si nici nu poate fi integrat in societate dat fiind diagnosticul. Ceea ce nu inteleg este de ce suntem chemati sa achitam noi tot felul de hartii si hartoage. Nu primim chitanta. Ultima oara am umblat noi pe drumuri cu el, cu un bolnav psihic in masina, cu frica ca poate face o criza si la sfarsit ni s-a cerut sa ducem chitantele la Centru. Acum, am fost chemati sa achitam 380 lei contravaloare referat de la medicul psihiatru si psiholog. El este intr-un centru cu specific psihiatric. De ce trebuie sa platim? E legal sau se profita de faptul ca noi ne ingrijim de acest om? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 11:15, 1 Iulie 2017
Pensia și indemnizația de handicap cine i le încasează`??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Malpraxis miralex123 miralex123 In urma unui rmn cranian mi s-a pus diagnosticul de importanta atrofie corticala bilaterala frontala si parietala. Cu rezultatul m-am dus la medicul neurolog ... (vezi toată discuția)
Evaluare psihica/psihiatrica vivi23ro vivi23ro buna ziua as vrea sa stiu daca se poate cere o evaluare psihiatrica/psihologica de catre o alta persoana alta decit membru de familie, sau ce se poate face ... (vezi toată discuția)
Diagnostic de boala psihica pus gresit si expertiza medico-legala cu verdict discernamant diminuat, cum scap de efectele lor juridice Future Future Am o bunica a carei interes e sa profite de mine pentru a lua bani de la stat. Sunt in stare de soc sa aflu ce a fost in stare sa faca fara stirea mea si am ... (vezi toată discuția)