avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Cadru tehnic PSI si responsabil protectie civila
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Cadru tehnic PSI si responsabil protectie civila

Buna ziua,pentru ambele calificari stiu ca trebuie urmat un curs.Poate intr-o firma aceeasi persoana sa urmeze cele 2 cursuri si sa se ocupe de ambele activitati?
Cel mai recent răspuns: Mihai Cochior , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:30, 29 Iunie 2017
Pentru desfasurare activitate dupa absolvire curs cadru tehnic psi gasiti informatii aici: [ link extern ] /
Pentru desfasurare activitate dupa absolvire curs pentru inspector protectie civila gasiti informatii aici: [ link extern ] /
Prin Ordin MAI nr. 106/ 09.01.2007 se aproba Criteriilor de stabilire a consiliilor locale şi operatorilor economici care au obligaţia de a angaja cel puţin un cadru tehnic sau personal de specialitate cu atribuţii în domeniul apărării împotriva incendiilor.
O persoana se poate ocupa de ambele activitati in conditiile in care conform prevederilor ordinului nu este obligatoriu sa angajeze un lucrator numai pentru a presta activitati din domeniu psi.
Referitor la angajare ca inspector protectie civila gasiti informatii aici: www.avocatnet.ro/content/for...
In concluzie: daca se respecta mentiunile din notificarile mele anterioare si in organigrama firmei postul este prevazut cu ambele activitati, puteti desfasura ambele activitati cu conditia sa aveti si timpul necesar pentru fiecare activitate in parte.
În completare față de cele menționate de către colegul meu, Legea 481/2004 prevede la Art. 13 explicit, faptul că:
„(7) În funcţie de complexitatea şi volumul atribuţiilor de serviciu, personalul de specialitate prevăzut la alin. (2) poate îndeplini, prin cumul, şi atribuţiile cadrului tehnic în domeniul apărării împotriva incendiilor.”

Deci aspectul este reglementat chiar de către legislația din domeniul protecției civile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum renunt legal la munca de psi? Sara.CD Sara.CD Buna ziua, sunt angajat cu 8 h, la o institutie bugetara. Pe langa functia de baza mai sunt desemnat ca avand atributii de cadru tehnic psi, aceasta munca ... (vezi toată discuția)
Cadru tehnic psi Dorisz Dorisz Cadrul tehnic PSI poate fi angajat cu 2 ore? (vezi toată discuția)
Ssm , psi , economist pap pap Ma puteti ajuta va rog si pe mine , am facut cele doua cursuri ssm si psi acum eu sunt incadrata ca si economist si in fisa postului am si atributii de ssm si ... (vezi toată discuția)