avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... co-asigurare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

co-asigurare

Buna ziua!
In prezent, sunt in concediu de crestere a copilului, inainte avand o perioada de 1 an lucrata cu contract de munca individual. Se poate ca sotul meu sa devina co-asigurat, in baza asigurarii mele?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:08, 28 Iunie 2017
Potrivit art.224 alin.1 lit.b teza a II-a din Legea nr.95/2006, beneficiaza de asigurare, fara plata contributiei sotul, sotia si parintii fara venituri proprii, aflati in intretinerea unei persoane asigurate.

Persoana care se afla in CCC este asigurata in sistemul de sanatate si , prin urmare, sotul acesteia poate fi coasigurat.

In acest sens, sotia trebuie sa mearga sau sa ia legatura cu AJPIS /CJAS pentru a vedea ce documente sunt necesare sa depuna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coasigurat parinte din ccc emma02 emma02 Hristos a Inviat! Sotul meu este in prenatal dupa al 2 copil, eu sunt coasigurata dupa el. As dori sa stiu daca poate sa o ia si pe soacra mea in intretinere ... (vezi toată discuția)
Asigurare tiberius1977 tiberius1977 Buna ziua Vreau sa va prezint incontinuare o situație în care mă aflu eu și familia mea. In data de 28 06. 2018 am ieșit cu indemnizație în ccc eu ... (vezi toată discuția)
Nu sunt asigurat medical. Chereji Cristi Chereji Cristi Pot sa fiu coasigurat medical dupa sotia mea care este pensionata de boala cu 4 ore? Daca da, ce acte necesare am nevoie si unde anume ma adresez? (vezi toată discuția)