avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am sau nu dreptul la concediu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am sau nu dreptul la concediu?

Bună ziua. Voi scrie cât mai scurt și la obiect. Angajatorul nu acorda concediu pe motivul programului. Contractul este unu normal 8 ore 5 zile pe sapt. Minim pe economie. Prin urmare conform contract 8h x 5 zile x 4 sapt = 1920 h pe an. Conform programului meu. O zi da una nu. 10 ore pe zi x 13 zile pe luna = 1560 h pe an. Nu vrea sa dea concediu pe motiv ca diferența de 360 ore ar insemna undeva la 45 zile în care nu as munci. Însă dacă tot au regulile lor iar cele legale nu se respecta. Nu ar fi normal ca în loc de 20 de zile concediu sa am 13? Astfel. Prin regula de 3 simpla. Dacă la 1920 h corespund 20 zile concediu. Atunci pt 1560 h ar corespunde X. De unde x = 16,25. Raportând rezultatul la contractul încheiat și programul de munca ar veni 16,25 x 8H : 10 H = 13 zile. Vreau o lămurire va rog
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:02, 29 Iunie 2017
Nu am auzit pana acum de un asemenea mod de calcul, desi am 47 de ani de munca. 20 de zile de CO pe an este minimul care poate fi acordat de un angajator.
Ce durata a zilei de munca aveti in CIM ?
Conform contractului semnat 8 ore pe zi de luni pana vineri. În realitate lucrez 10 ore pe zi iar a 2 a zi stau acasă. Practic bag 10 ore pe zi, 3 zile pe săptămână. Celelalte 3 zile a câte 10 ore muncește colega
Co se raporteaza la numarul de zile si nu la numarul de ore lucrate.
Cat despre salarizare. Domeniu vânzări. Un Target de 7000 lei în cele 13 zile. Iar salariu calculat astfel 800 lei baza plus 3% plus 100 lei dacă Tg este îndeplinit = 1110 lei. Dacă nu se îndeplinește Tg ar veni 800 baza plus 3% din vânzări.... Însă nefăcând Tg s. Ar ajunge la un 950-1000lei... Dar în condițiile astea avem garantat minimul de 1065.
Am scris asta pt ca ultima bazaconie a fost ca suntem plătiți și pt ziua în care stam acasa și pt concediu la fel ca îl luam prin zilele când stam acasă. Dar bani 0.. Lămuriți. Ma va rog ce concediu ar trebui sa avem la 3 zile lucrate pe săptămână

Alte discuții în legătură

Contract partial de munca Ralucelu Ralucelu Buna ziua,sunt angajata cu, contract partial de munca (stipulat in contract 20 ore pe sapt) si am 3 intrebari: 1.Pot lucra 8h /zi , o zi da , una nu si inca o ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna pentru cim cu 8h/saptamina si pentru cim cu 20h/sapt LIVIA CARMEN LIVIA CARMEN buna seara, 1. va rog sa-mi spuneti pt. un cim cu program de lucru de 8h/saptamina cat este durata co/an, programul de lucru este repartizat astfel ; luni-3h, ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna pentru c.i.m. cu durata 8 ore / luna trandafir2 trandafir2 Buna ziua, Urmeaza sa incheiem un c.i.m. cu durata de 8 ore / luna. Practic angajatul va lucra o zi pe luna. In acest caz, de cate zile de concediu pe an ... (vezi toată discuția)