avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Statut, concediu, norma cadre didactice in scoli ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Statut, concediu, norma cadre didactice in scoli private

Buna ziua,

M-ar interesa sa stiu care sunt conditiile de acordare a CO într-o insitutie privată în următoarele 2 situatii:

1. Scoala functioneaza sub auspiciile unei societati comerciale, iar contractele de munca ale profesorilor sunt incheiate pe aceasta societate sub forma de contract de munca individual, cu 21 de zile de CO anual, mentionandu-se ca scoala se conduce dupa Codul Muncii, nu dupa Legea 1.

2. Profesorii care vin in scoala in urma miscarilor de personal prevazute in metodologia specifica institutiilor de invatamant (fiind acceptati ca atare, deci beneficiind de prevederile Legii 1), trec brusc pe prevederile contractului de munca individual, cu alte elemente decat cele din scolile de stat.
Este normal sa te titularizezi prin prevederile unei legi si apoi sa fii remunerat in baza alteia?
Cu alte cuvinte, o scoala privata poate beneficia de facilitatile miscarii de personal (prin Legea 1), dar poate remunera dupa Codul Muncii? Nu este o intepretare tendentioasa a legilor?

Precizez ca am semnalat aceste elemente in ultimii ani, dar s-a spus ca totul este in ordine si legal. Apreciati ca este un raspuns definitiv?

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Profesor angajat si la firma privata Susanne Susanne Buna ziua, as dori sa ma interesez daca un profesor angajat ca titular la o scoala are dreptul sa fie angajat in acelasi timp si la o firma privata? Va ... (vezi toată discuția)
Pot avea doua servicii legale? cristianalucia cristianalucia una ziua! Am nevoie de sfatul dumneavoastra. Lucrez intr-o companie cu CMI pe o perioada nedeterminata. Anul acesta m-am hotarat sa iau un al doilea ... (vezi toată discuția)
Drepturi de concediu la scoala privata Motanschi Motanschi Buna seara Sunt profesor la o scoala privata.Prin contractul individual de munca pe care l-am semnat (de nevoie!) am un concediu de odihna de numai 20 de ... (vezi toată discuția)