Buna seara, conform prevederilor codului civil, știu ca distanta fata de vecin, pentru fereastra este de 2 m. Însă, în situația în care este vorba despre un geam mat rabatat, la baie, se impune aceeași distanta de 2 m sau distanta poate fi mai mica de 2 m? Mulțumesc.
CarolinaDR
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Legea nu distinge si nici noi nu trebuie sa distingem, deaceea cei 2 metrii sunt calculați in functie de poziționarea ferestrelor. Sugerati ca cei 2 metrii ar trebui calculați de la punctul de maxim al deschiderii geamului? Sau prin faptul ca geamul pus in discutie este mat, nu mai are relevantă distanta de 2 metrii? In lege se prevăd cei 2 metrii indiferent de gradul a claritate a sticlei geamului.
Buna seara,
Conform Art. 616 Cod civil
Fereastra de lumină
Dispoziţiile art. 615 nu exclud dreptul proprietarului de a-şi deschide, fără limită de distanţă, ferestre de lumină dacă sunt astfel construite încât să împiedice vederea spre fondul învecinat.
In aceste conditii, avand in vedere art. 616, daca fereastra dumneavoastra o incadrati in fereastra de lumina, NU EXISTA limita de distanta!
Geam baie
Mariandanut
Salut!am si eu o intrebare si anume se poate sa pun geam mat la baie?eu am intre casa mea si gardul vecinului distanta de 60 cm,va multumesc! (vezi toată discuția)