avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... despre partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despre partaj

buna ziua...am si eu o intrebare
Urmeaza sa ma casatoresc in 2 luni iar acum sotia vrea sa cumparam in rate un autoturism in valoare de 15000 e...masina o vom cumpara pe numele ei pentru ca eu nu pot face rate cu contractul meu de munca,dar ratele precum si avansul de 5000 e le vom suporta impreuna.In caz de divort eu am vreun drept la acest autoturism daca este achizitionat in rate pe numele ei?
Buna seara,
Va sfatuiesc sa incheiati un inscris la un notar in care sa fie trecute TOATE cele spuse de dumneavoastra.
Eu zic ca nu e cazul sa va ganditi la divort desi inca nu v-ati casatorit!
O cumparati fie dupa doua luni cand veti fi soti, iar bunul va fi comun chiar daca il cumparati pe numele ei, ori va faceti probe pt cat contribuiti .
Dacă autoturismul se achiziționează acum înainte de căsătorie oe numele viitoarei soții, e bun propriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, inainte de casatorie, am achizitionat un apartament ... Olyahosu Olyahosu Buna seara, Inainte de casatorie, am achizitionat un apartament impreuna cu sotul iar eu am achitat tot avansul, in jur de 15000 de euro. Apartamentul a ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare-cumparare 03.2019 elena.e elena.e Buna seara, Se da urmatoare speta. Doi soti vor sa vanda apartamentul achizitionat de sot inainte de casatorie prin imprumut de la banca cu un avans de bani ... (vezi toată discuția)
Va rog , o speta partaj thomytza thomytza Sunt casatorit de cca 10 luni si din pacate nu mai merge. Cu cca 1 luna inainte de casatoria civila m-am inscris in programul rabla si am contactat un credit ... (vezi toată discuția)