avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt art.231
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt art.231

La furtul între rude art.231 merge retragerea plângerii prealabile sau împăcarea părților!! !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 231 c.p., daca cititi atent o sa intelegeti.
Se mulțumește pentru raspuns sa inteleg ca împăcare a părților merge atunci cand furtul este savarsita de un membru de familie,minorul care sustrage bunurile tutorelui, cel care locuieste impreuna cu persoana vătămate, la toate ar merge împăcare a părților, doar ca am gasit in drept penal , partea speciala , sinteze si grile a lui Udroiu, editura CH Back, 2014 , pag. 219 unde scrie negru pe alb la art. 231 ,ca răspunderea penală este înlăturată în ipoteza retragerii plângerii prealabile, va rog sa ma lămuriți, si sa ma scuzati ca sunt asa de insistent!
Ultima modificare: Duminică, 2 Iulie 2017
viorelv, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
(2) În cazul faptelor prevăzute la art. 228, art. 229 alin. (1), alin. (2) lit. b) şi c) şi art. 230, împăcarea înlătură răspunderea penală.

Alin. 2 a fost introdus ulterior prin Legea 187/2012, Udroiu a comentat forma initiala a c.p., aceasta este explicatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noul cod penal impacarea partilor in cazul infractiunii de furt mary6464 mary6464 Buna ziua, am o nelamurire cu privire la art 231 din noul cod penal. Am vazut ca in cazul infractiunilor de furt art 228 si furt calificat (229 al.1,2 lit ... (vezi toată discuția)
Infractiuni in codul penal vldstf vldstf va rog sa-mi comunicati si mie urmatoarele : - care sunt infractiunile pentru care trebuie plangere prealabila si care este diferenta intre retragerea ... (vezi toată discuția)