avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale contestare raport evaluator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

contestare raport evaluator

Am cerut societatii comerciale la care sunt actionara rascumpararea actiunilor pe care le detin. Societatea comerciala a facut toate demersurile necesare, judecatorul a numit un evaluator pentru a evalua societatea respectiva si pretul de rascumparare a actiunilor, iar acest raport a fost facut. Societatea comerciala mi-a dat un termen de 1 luna de cind am ridicat raportul de evaluare de la ei pentru a hotari daca sunt de acord sau nu cu evaluarea si pretul pe actiune rezultat (in cazul in care sunt de acord imi rascumpara actiunile la pretul rezultat din raport). Eu nu prea sunt de acord cu rezultatul acestei evaluari. As dori sa stiu:
1. care este termenul pentru contestarea unui asemenea raport de evaluare si in functie de care moment "0" (data la care am luat raportul de la societate sau o alta data)? Unde se depune contestatia?
2. Deoarece suntem mai multi cei care am facut cerere pentru rascumpararea actiunilor, in cazul in care eu as fi de acord cu pretul oferit iar alt actionar nu este de acord si contesta rezultatul evaluarii, ce se intimpla? Eu primesc pretul cu care am fost de acord (din prima evaluare) iar celalalt va primi pretul pe actiune care va rezulta din a doua evaluare? Sau contestarea de catre o persoana a evaluarii (ceea ce inseamna ca va urma o noua evaluare) opreste tot procesul de plata si toti actionarii asteapta pina se efectueaza a doua evaluare?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 22:28, 25 Septembrie 2009
princip a scris:
Am cerut societatii comerciale la care sunt actionara rascumpararea actiunilor pe care le detin. Societatea comerciala a facut toate demersurile necesare, judecatorul a numit un evaluator pentru a evalua societatea respectiva si pretul de rascumparare a actiunilor, iar acest raport a fost facut. Eu nu prea sunt de acord cu rezultatul acestei evaluari. As dori sa stiu:
1. care este termenul pentru contestarea unui asemenea raport de evaluare si in functie de care moment "0" (data la care am luat raportul de la societate sau o alta data)? Unde se depune contestatia?
2. Deoarece suntem mai multi cei care am facut cerere pentru rascumpararea actiunilor, in cazul in care eu as fi de acord cu pretul oferit iar alt actionar nu este de acord si contesta rezultatul evaluarii, ce se intimpla? Eu primesc pretul cu care am fost de acord (din prima evaluare) iar celalalt va primi pretul pe actiune care va rezulta din a doua evaluare? Sau contestarea de catre o persoana a evaluarii (ceea ce inseamna ca va urma o noua evaluare) opreste tot procesul de plata si toti actionarii asteapta pina se efectueaza a doua evaluare?

Buna ziua.
Faceti vorbire de un "judecator".
Ce fel de actiune judiciara este pe rolul instantei? Care este instanta ? Care este stadiul procesual ? Ce pozitie procesuala aveti in aceasta actiune ?
Reveniti cu amanunte, va rog.
Cu stima,
Expert judiciar Eugen Marcov
Ultima modificare: Vineri, 25 Septembrie 2009
legalmgm, utilizator
Din pacate nu ma pricep prea bine la acest tip de proceduri dar, din cite am inteles, in astfel de cazuri trebuie sa existe un judecator (de la Registrul comertului?) care numeste evaluatorul.
princip a scris:
Din pacate nu ma pricep prea bine la acest tip de proceduri dar, din cite am inteles, in astfel de cazuri trebuie sa existe un judecator (de la Registrul comertului?) care numeste evaluatorul.

Daca este pe rol la ORC:
- cautati nr. de dosar si dosarul cauzei in arhiva ORC;
- consultati actele si lucrarile dosarului;
In principiu, cine (judecatorul delegat ? ) a admis expertiza si a numit evaluatorul, fixeaza si conditiile in care Raportul de evaluare poate fi contestat si/sau respins.
Ultima modificare: Vineri, 25 Septembrie 2009
legalmgm, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaluare actiuni la s.a. grim grim Suntem cativa actionari minoritari care nu am fost de acord cu divizarea decisa de actionarul majoritar. Am cerut rascumpararea actiunilor si a fost facuta ... (vezi toată discuția)
Rascumparare actiuni grim grim Suntem cativa actionari minoritari la o SA. Actionarul majoritar are 89%. Minoritarii nu sunt de acord cu deciziile luate de majoritar in AGA . Daca vrem sa ... (vezi toată discuția)
Contestare raport de expertiza rrocambole rrocambole Conducerea si AGA de la o societate listata la BVB a hotarat retragerea de la tranzactionare. In acest scop s-a facut un raport de evaluare cu privire la ... (vezi toată discuția)