Am cerut societatii comerciale la care sunt actionara rascumpararea actiunilor pe care le detin. Societatea comerciala a facut toate demersurile necesare, judecatorul a numit un evaluator pentru a evalua societatea respectiva si pretul de rascumparare a actiunilor, iar acest raport a fost facut. Eu nu prea sunt de acord cu rezultatul acestei evaluari. As dori sa stiu:
1. care este termenul pentru contestarea unui asemenea raport de evaluare si in functie de care moment "0" (data la care am luat raportul de la societate sau o alta data)? Unde se depune contestatia?
2. Deoarece suntem mai multi cei care am facut cerere pentru rascumpararea actiunilor, in cazul in care eu as fi de acord cu pretul oferit iar alt actionar nu este de acord si contesta rezultatul evaluarii, ce se intimpla? Eu primesc pretul cu care am fost de acord (din prima evaluare) iar celalalt va primi pretul pe actiune care va rezulta din a doua evaluare? Sau contestarea de catre o persoana a evaluarii (ceea ce inseamna ca va urma o noua evaluare) opreste tot procesul de plata si toti actionarii asteapta pina se efectueaza a doua evaluare?
Din pacate nu ma pricep prea bine la acest tip de proceduri dar, din cite am inteles, in astfel de cazuri trebuie sa existe un judecator (de la Registrul comertului?) care numeste evaluatorul.
~ final discuție ~