avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executarea silita
Discuție deschisă în Executare silită

executarea silita

Ma confrunt cu urmatoarea situatie. In 2006 am demarat un priect SAPARD prin programul Fermierul. Creditul era garantat de Fondul de Garantare, dar Banca a distrus planul de afaceri. In plus noua asciatilor ni s-a cerut sa avalizam Bilete la ordin proportional cu partile sociale detinute. In 2007 doi dintre asociati parasesc societatea, cesionand partile sociale in favoarea mea si a surorii mele. In 2008, administratorul firmei (tatal meu) decedeaza in urma unui stop cardiac din cauza dificultatilor intampinate, iar eu si sora mea cesionam partile sociale detinute. Am cerut numeroase explicatii Bancii, si dupa ce am inaintat in instanta plangere impotriva Bancii, am primit raspunsul ca nu mai am nici o calitate (nici administrator nici asociat). Zilele acestea am aflat ca s-a inaintat acel bilet la ordin avalizat de noi spre executare silita. Daca nu am avut nici o calitate cand am solicitat explicatii leate de posibilele abuzuri ale Bancii, observ ca avalizarea ramane valabila chiar daca am cesionat partile sociale.De asemenea ma intreb daca bunurile ce apartin Cabinetului meu veterinar pot fi urmarite in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: Avocat Julea Stefan , Avocat 02:14, 11 Octombrie 2009
Din pacate prezentati starea de fapt intr-un mod confuz.
Fiti va rog mai explicit in prezentarea concreta a cazului.
Eu impreuna alti trei asociati in 2006 am demarat un proiect SAPARD cu un credit prin programul Fermierul. Fondurile erau gestionate de BRD, dar fara sa avem explicatiile necesare BRD a tergiversat semnarea contractului de finantare. Planul de afaceri era construit pen numar de 500 capre si pentru ca nu am putut sa platim avansul de 30% solicitat de partenerul din Franta nu au mai putut fi retinute deact 148 caprite. De aici planul de afaceri a fost practic distrus. Pentru a intelege va pot trimite corespondenta cu Banca din acea perioada. Constructorul care trebuia sa realizeze adapostul cu concursul dirigintelui de santier ne-a pacalit si ne-a tras si el o teapa, este adevarat si din cauza contractului. Al dolilea constructor dupa ce a incasat banii sub forma de avans nu a mai venit la lucru. Din pacate nici unul dintre ei nu a fost tras la raspundere din punct de vedere penal, ramand ca singura solutie un proces civil extrem de costisitor. In 2007 doi dintre asociati renunta la partile sociale detinute in favoarea mea si a surorii mele. Trebuie sa mentionez ca pe langa faptul ca imprumutul era garantat de Fondul de garantare, Banca a mai solicitat un Bilet la Ordin avalizat de noi in calitate de asociati in firma. In 2008, administratorul firmei (tatal meu) moare in urma unui stop cardiac din cauza acestor probleme. In aceste conditii, eu si sora mea (singurii asociati) am decis cesionarea partilor sociale unei alte persoane, care practic a preluat firma cu toate obligatiile si drepturile care i-ar fi revenit. Concomitent cu asta am solicitat explicatii Bancii, pentru tatal meu a murit si am considerat ca vinovati de acest lucru sunt: Banca care a distrus planul de afaceri, dirigintele de santier care a semnat devizele constructorului fara sa fie prezent pe santier cu toate ca a fost atentionat si constructorii, fara sa exclud si naivitatea tatalui meu care a avut incredere prea mare in acestia. Banca mi-a raspuns ca nu mai am nici o calitate sa cer acele informatii nefiind nici administrator si nici asociat in firma. Cu toate acestea exista acel Bilet la ordin avalizat si de mine in perioada in care eram asociat in firma si pe care l-a dat spre executare fondului de garantare.

Dan Gisca
Din cele relatate rezulta ca proiectul Dvs. de investitie este intr-o conjunctura complicata.
Opinia mea este ca trebuie sa faceti un bilant al starii de fapt:
- din punct de vedere tehnic - stadiul constructiilor din teren, starea septelului;
- din punct de vedere contabil - bilantul venituri/cheltuieli, cu verificarea debitelor/creantelor catre terti;
- din punct de vedere legal - stadiul juridic al relatiilor cu tertii.
In functie de rezultate, veti lua deciziile oportune.
Consultati profesionisti.

Cu stima,

Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Septembrie 2009
legalmgm, utilizator
Am mai trimis un mesaj legat de executarea silita. Incerc sa fi mai clar si sa sar peste detalii care pot sa incurce. Problema este urmatoarea: am avalizat un Bilet la ordin (nu spun in ce context), si acum se doreste executarea lui. Eu detin prin Cabinetul veterinar un teren si construiesc pe el cabinetul si casa. Terenul este al cabinetului veterinar. Poate fi executat acest teren ce apartine cabinetului?
daca terenul apartine persoanei juridice, da, poate fii executat .

Alte discuții în legătură

Executare silita dangisca dangisca In calitate de persoana fizica am fost asociat intr-o societate care a intrat in faliment din cauza unor indivizi care au furat 150.0000 lei dintr-un ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin in alb gmr gmr buna..am contractat un credit la Bancpost in anul 2008 fara garantii imobiliare pe firma mea.exista doar o garantie mobiliara de rangul 1 instituita de banca ... (vezi toată discuția)
Cesionare srl cu credit la banca-refuz verbal din partea bancii ContSters69724 ContSters69724 As dori ajutor in legatura cu o problema legata de cesionarea unei firme care are credit la banca. Din cate am inteles, cesionarea in astfel de cazuri se face ... (vezi toată discuția)