avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executarea silita
Discuție deschisă în Executare silită

executarea silita

Ma confrunt cu urmatoarea situatie. In 2006 am demarat un priect SAPARD prin programul Fermierul. Creditul era garantat de Fondul de Garantare, dar Banca a distrus planul de afaceri. In plus noua asciatilor ni s-a cerut sa avalizam Bilete la ordin proportional cu partile sociale detinute. In 2007 doi dintre asociati parasesc societatea, cesionand partile sociale in favoarea mea si a surorii mele. In 2008, administratorul firmei (tatal meu) decedeaza in urma unui stop cardiac din cauza dificultatilor intampinate, iar eu si sora mea cesionam partile sociale detinute. Am cerut numeroase explicatii Bancii, si dupa ce am inaintat in instanta plangere impotriva Bancii, am primit raspunsul ca nu mai am nici o calitate (nici administrator nici asociat). Zilele acestea am aflat ca s-a inaintat acel bilet la ordin avalizat de noi spre executare silita. Daca nu am avut nici o calitate cand am solicitat explicatii leate de posibilele abuzuri ale Bancii, observ ca avalizarea ramane valabila chiar daca am cesionat partile sociale.De asemenea ma intreb daca bunurile ce apartin Cabinetului meu veterinar pot fi urmarite in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: Avocat Julea Stefan , Avocat 02:14, 11 Octombrie 2009
Nu cred ca ati inteles. In 2006 eu Gisca Dan, am avut pe langa un Cabinet Veterinar individula in Galati si calitatea de asociat intr-o alta firma. In calitatea de asociat in firma am avalizat un bilet la ordin impreuna cu ceilalti 3 asociati din firma. In 2008, dupa moartea tatalui meu am cesionat partile sociale. Biletul la ordin a fost introdus acum spre executare. Acum eu am ramas cu calitatea de persoana fizica si asociat unic in cabinetul medical veterinar. Toate bunurile mele sunt cumparate cu factura pe Cabinetul veterinar. Nu detin bunuri personale. Intrebare: Pot fi executate bunurile cabinetului veterinar (teren, cladire) care nu au legatura cu societatea pentru care eu am avalizat biletul la ordin?
Terenul nu apartine persoanei juridice in care eu eram asociat ci unei alte persone juridice in care eu sunt singurul asociat (Cabnet medical veterinar individual)
Din punctul meu de vedere nu poate fi executat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita dangisca dangisca In calitate de persoana fizica am fost asociat intr-o societate care a intrat in faliment din cauza unor indivizi care au furat 150.0000 lei dintr-un ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin in alb gmr gmr buna..am contractat un credit la Bancpost in anul 2008 fara garantii imobiliare pe firma mea.exista doar o garantie mobiliara de rangul 1 instituita de banca ... (vezi toată discuția)
Cesionare srl cu credit la banca-refuz verbal din partea bancii ContSters69724 ContSters69724 As dori ajutor in legatura cu o problema legata de cesionarea unei firme care are credit la banca. Din cate am inteles, cesionarea in astfel de cazuri se face ... (vezi toată discuția)