avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... am drept la mostenire?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

am drept la mostenire?

Tatal meu a a decedat in urma cu 33 de ani, eu fiind singurul copil. Mama mea inca traieste. Tatal a avut doi frati drepti.
Am aflat recent ca de la bunici (parintii tatalui meu) a ramas o suprafata de pamant, la care poate as fi avut si eu dreptul. In urma cu aproximativ 20 de ani, cei doi frati ai tatalui meu au facut niste acte si au intrat in posesia terenurilor. Mama mea nu a stiu nimic, nu a semnat nimic, iar eu eram minor. Presupun ca notarul. sau primaria (nu stiu exact ce fel de acte s-au facut), nu au stiut si de existenta celui de-al treilea frate (decedat in acel moment). Intre timp, unul din ceilalti doi frati a decedat si el, iar in urma lui au ramas 5 copii, care se considera mostenitori a jumatate din terenuri, impreuna cu cel de-al treilea frate (inca in viata)..
Intrebare: in momentul acesta, mai pot emite vreo pretentie asupra terenurilor pe care ar fi trebuit sa le mosteneasca tatal meu? Exista vreun termen in care se prescrie acest drept de mostenire? Daca ar trebui sa incep vreo actiune, de unde ar trebui sa incep? Ar trebui sa contactez un avocat din judetul respectiv? Considerati ca as avea vreo sansa sa intru in posesia partii mele din mostenire dupa atatia ani?
Ma simt nedreptatit si vreau sa stiu, daca, in conformitate cu legile din Romania, mai pot face ceva la asa mare distanta de timp.
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Succesiune Marian_Marian10 Marian_Marian10 Buna ziua Tatal meu a decedat si doresc sa fac succesiunea. La data decesului era casatorit cu mama ( care traieste) si eu mai am un frate. Tatal meu ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa tatal decedat marystanga marystanga Buna ziua as dori sa ma ajutati inca la o problema si anume faptul doresc sa vad ce drept as avea dupa tatal meu care a decedat,fiind unica si singura sa ... (vezi toată discuția)
Mostenire monika4 monika4 Am o intrebare complexa: 1.Am dori sa revendicam o parte din mostenirea dupa mama (fiind decedata) ,mama nu si-a primit partea ei din mostenirea legala de la ... (vezi toată discuția)