avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Am o intrebare complexa:
1.Am dori sa revendicam o parte din mostenirea dupa mama (fiind decedata) ,mama nu si-a primit partea ei din mostenirea legala de la parinti(bunici nostri), aceasta parte a ramas fratelui mamei , noi acuma vrem sa o revendicam si ce ar trebui sa facem.Nu mai traieste nici fratele mamei mele doar cei 2 copii.Cum sa procedam?Ar trebui sa deschidem succesiune?.tin sa relatez ca tatal meu traieste , si cred ca el e in masura sa revendice mostenirea sotiei(mamei noastre), ce actiune sa inaintam ?...succesiune dupa bunici?.sau ce?O cale cat mai usoara,.
2.tin sa spun ca mostenirea dupa mama se compune din 1 casa , un loc de casa( doar pamant ), terenuri extravilan , toate acestea sunt in posesia nepotilor mamei mele si importiva lor vrema sa inaintam o actiune , dar nu stim cum trebuie sa procedam, multumim asteptam raspuns de la persoane avizate.
Cel mai recent răspuns: monika4 , utilizator 14:06, 3 Decembrie 2014
Parintii sunt mosteniti de copii sau de copii acestora in cazul ca au decedat. Sotii, sunt mosteniti de sotul supravietuitor si copii, sau de copii acestora in cazul ca au decedat.
Pentru a fi mostenitor trebuie sa deschideti mostenirea si sa va revendicati drepturile.
In concluzie tatal meu ar trebui sa deschida mostenire (succesiune) dupa socri sai (bunici mei), la notar?..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren - legea 10/2001 Este vorba de un teren revendicat in baza legii 10/2001 teren proprietate al bunicii decedate in 1996. Mentionez ca in anul 1992 a decdat si mama noastra( ... (vezi toată discuția)
Drept civil - succesiuni jh0nny jh0nny Buna ziua. Parintii detin un apartament pe care sunt trecuti 4 persoane . Parintii mei si parintii mamei mele. Tatal mamei mele traieste dar mama , care nu ... (vezi toată discuția)
Succesiune biaden biaden Buna ziua! Bunicul meu a decedat de mult timp. Bunica mea inca mai traieste. Daca ar trebui sa facem succesiunea cam ce procent ar trebui sa primesc eu care ... (vezi toată discuția)