avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Masina mostenita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Masina mostenita

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
Trei frati au mostenit o masina si un imobil (Mentionez ca defunctul a avut domiciliul in Bucuresti iar mostenitorii in Suceava). Pentru a simplifica lucrurile, doi dintre mostenitori doneaza cotele lor de 1/3 din masina fratelui mai mic F care devine proprietar exclusiv al masinii si o inregistreaza la primarie-taxe si impozite- NU O INMATRICULEAZA.
Eu as vrea sa cumpar aceasta masina dar interesandu-ma de ce acte as avea nevoie PT A O INMATRICULA PE NUMELE MEU, o doamna care pregateste acte pt inmatricularea masinilor mi-a spus ca am nevoie de: contract v/c chiar si sub semnatura privata si DE O VIZA DE LA PRIMARIA DIN BUCURESTI CUM CA DEFUNCTUL NU ARE DATORII PUSA PE CERTIFICATUL DE MOSTENITOR.
De la primaria din Bucuresti ni s-a spus ca " toate actele legate de aceasta masina se obtin de la primaria mostenitorului- donatar pt ca masina nu mai apartine de aceasta primarie."
In acest caz intrebarile mele sunt:
1.Daca vreau sa cumpar aceasta masina mostenita iar pe urma donata FARA SA FIE INMATRICULATA pe numele mostenitorului-donatar CI DOAR PE NUMELE DEFUNCTULUI, ............. ce ACTE trebuie sa-mi puna la dispozitie moatenitorul- donatar ????? (Vreau sa o inmatriculez in Romania jud. Suceava)
2.Din moment ce mostenitorii au dezbatut mostenirea la notar si au obtinut certificatele de mostenitor, procedura ce a necesitat si obtinerea certificatului fiscal cum ca defunctul nu are datorii, mai trebuie certificat sau VIZA de la primaria defunctului ????
Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:09, 1 Iulie 2017

doi dintre mostenitori doneaza cotele lor de 1/3 din masina fratelui mai mic F care devine proprietar exclusiv al masinii si o inregistreaza la primarie-taxe si impozite

Din momentul in care mezinul a inregistrat pe rolul sau fiscal vehiculul,automat apare in evidente drept proprietarul exclusiv al acestuia
Defunctul tata nu mai are nici o tangenta dupa dezbaterea succesiunii
Certificat fiscal si fisa de radiere auto trebuie sa fie depusa de catre fratele cel mic care detine inregistrat auto pe rolul sau fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune si vanzare Vladdu Vladdu Buna ziua, se da urmatoarea situatie, Sotul a decedat si se doreste vanzarea anumitor bunuri. Mostenitorii sunt sotia si copilul (major). Acesta avea in ... (vezi toată discuția)
Cumparare autoturism de la mostenitor vossk vossk Buna ziua, Doresc sa cumpar un autoturism de la mostenitor, peste 2 saptamani cand se va incheia dezbaterea succesiunii (vanzatorul este unicul ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto dupa succesiune adrianstoica979 adrianstoica979 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns :) In urmatoarele zile se va dezbate succesiunea dupa moartea tatalui meu. Obiectul in cauza va fi o masina. ... (vezi toată discuția)