avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Exista vreo lege sau un proiect de lege care ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Exista vreo lege sau un proiect de lege care stipuleaza ca 25% din cifra de afaceri a firmelor de transport din Romania trebuie sa provina din afaceri domestice (cu firme din Romania)?

Buna ziua,

Stiti cumva daca exista vreo lege sau un proiect de lege care stipuleaza ca 25% din cifra de afaceri a firmelor de transport din Romania trebuie sa provina din afaceri domestice (cu firme din Romania)?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CV1 , utilizator 13:11, 3 Iulie 2017
Nu.
Ar fi o incalcare a Articolul 45 din Constitutia Romaniei
Libertatea economică
Accesul liber al persoanei la o activitate economică, libera iniţiativă şi exercitarea acestora în condiţiile legii sunt garantate.
+
si o incalcare/nesocotire a principiul libertăţii contractuale.
Potrivit prevederilor art. 1.169 Noul Cod Civil, părţile sunt libere să încheie orice contracte şi să determine conţinutul acestora, în limitele impuse de lege, de ordinea publică şi de bunele moravuri.
Principiul libertăţii contractuale ce guvernează formarea obligaţiilor civile este deopotrivă aplicabil şi obligaţiilor comerciale. Libertatea contractuală în materie comercială constă în dreptul unei persoane de a încheia orice contract, cu orice
partener şi cu clauzele pe care părţile le convin, cu singurele limite impuse de ordinea publică şi bunele moravuri.
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza de formare profesionala AdaL90 AdaL90 As dori sa stiu daca pot fi obligata in vreun fel de angajator sa semnez actul aditional privind formarea profesionala, la cateva luni dupa semnarea ... (vezi toată discuția)
Vanzare cu uzufruct alfa19 alfa19 Recasatoriti, copii de ambele parti. Fiecare din soti detinem imobile dinaintea casatoriei noastre si dorim sa le vindem copiilor cu clauza viagera de ... (vezi toată discuția)
Acordarea gradatiilor de merit rellyk rellyk Buna ziua ! Acum cativa ani , pe perioada vacantei nu s-a platit gradatia de merit . S-a actionat in instanta si s-a castigat . Acum se vrea plata integrala a ... (vezi toată discuția)