avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Clauza de formare profesionala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Clauza de formare profesionala

As dori sa stiu daca pot fi obligata in vreun fel de angajator sa semnez actul aditional privind formarea profesionala, la cateva luni dupa semnarea contractului de angajare si dupa ce formarea profesionala s-a incheia. Avand in vedere ca dintr-o eroare a angajatorului eu nu am semnat acest act aditional la inceputul angajarii.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:24, 4 Martie 2016
Nu aveti obligatia semnarii unui act contra vointei dvs, dar nici nu mi se pare corect ca dupa terminarea formarii profesionale sa se refuze semnarea actului de catre salariat sau sa se dea la semnat de catre angajator.

In mod normal acest act aditional se semneaza o data cu contractul de munca, adica inainte de inceperea formarii. Cel putin asa se intampla in firma la care lucrez. Eu nu l-am semnat dintr-o eroare a lor, adica nu mi s-a prezentat acel act iar eu nu am stiu ca trebuie sa existe, ceea ei au realizat abia dupa cateva luni.
Ma intereseaza daca este legal ca eu sa primesc un asemenea act la cateva luni dupa ce s-a incheiat formarea profesionala, in special daca data actului ar fi cea de incepere a formarii (adica 4-5 luni in urma).
Nu exista text de lege care sa prevada asa ceva ... aici este aplicabil principiul libertatii de vointa contractuala, prevazut de art.1169 C.civ. - Libertatea de a contracta : Partile sunt libere sa incheie orice contracte si sa determine continutul acestora, in limitele impuse de lege, de ordinea publica si de bunele moravuri.
Ultima modificare: Vineri, 4 Martie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord de confidențialitate retroactiv urgent Adevar1 Adevar1 Angajatorul a cerut semnarea unui contract de Confidentialitate datat retroactiv (i.e 2012). Este ilegal sa semnez astfel de contract si ce repercursiuni ar ... (vezi toată discuția)
Formare profesionala si act aditionale apetra apetra In societate se organizeaza cursuri de formare (de limbi straine, altele specifice domeniului de activitate in care ne desfasuram activitatea, de management ... (vezi toată discuția)
Act aditional florinalung florinalung Buna ziua, Numele meu este Anca. Am cateva intrebari legate de actua aditional intocmit cu ocazia realizarii unei formari profesionale. Lucrez la o ... (vezi toată discuția)