avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acord de confidențialitate retroactiv URGENT
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acord de confidențialitate retroactiv URGENT

Angajatorul a cerut semnarea unui contract de Confidentialitate datat retroactiv (i.e 2012).

Este ilegal sa semnez astfel de contract si ce repercursiuni ar putea avea asupra angajatului un asfel de contract semnat retroactiv.

Mentionez, ca nu s-a convenit verbal cu angajatul o intelegere referitoare la un acord de confidentiliate anterior datei curente.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Septembrie 2015
Adevar1, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:31, 16 Septembrie 2015
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 1169 C.civ. - Libertatea de a contracta
Părţile sunt libere să încheie orice contracte şi să determine conţinutul acestora, în limitele impuse de lege, de ordinea publică şi de bunele moravuri.

In doctrina s-a opinat ca, "Sub aspectul formei, libertatea contractuală se exprimă prin consensualism,în sensul că în frecvente cazuri, părţile sunt libere să îmbrace raporturile lor contractuale în forma pe care o doresc, simplul acord de voinţă fiind suficient pentru a da naştere la obligaţii (pacta sunt servanda) (T.R. Popescu, P. Anca, Teoria generală a obligaţiilor, Ed. Ştiinţifică, Bucureşti, 1968, p. 22)".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza de formare profesionala AdaL90 AdaL90 As dori sa stiu daca pot fi obligata in vreun fel de angajator sa semnez actul aditional privind formarea profesionala, la cateva luni dupa semnarea ... (vezi toată discuția)
Zile concediu odihna Daliborka Daliborka Buna seara as avea o nelamurire in cazul in care ,de exemplu, la angajare un angajat cere 24 zile de concediu odihna, iar restul angajatilor au 21, se poate ... (vezi toată discuția)
Contract de management BeniaminCaba BeniaminCaba este o clauza noua in contract si as vrea sa stiu daca e legala sau nu si care sunt solutiile . Multumesc mult! \"In cauzul demisiei, se oblige pentru o ... (vezi toată discuția)