avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... zile concediu odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

zile concediu odihna

Buna seara
as avea o nelamurire
in cazul in care ,de exemplu, la angajare un angajat cere 24 zile de concediu odihna, iar restul angajatilor au 21, se poate accepta?
adica nu este discriminare ca unii sa beneficieze de 24 de zile si altii de 21
nu ar trebui toti sa beneficieze de acelasi nr de zile?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:21, 10 Februarie 2017
Se poate asa ceva ,in virtutea principiului libertatii de vointa contractuala.

Codul Muncii prevede ca, durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea legii si a contractelor colective de munca aplicabile.
buna ziua
multumesc
problma este ca in CCM nu sunt specificate zile suplimentare ci doar nr de 21 zile
in acest caz la negociere pt mai multe zile de concediu, trebuie neaparat stipulat in act aditional cu angajatul? sau e suficienta cererea de concediu si pontajul?
Stabilirea unui alt numar de zile de co se face in baza unui act aditional la c.i.m.
multumesc
chiar daca in ROI si in CCM nu sunt specificate renegocierile pentru concedii de odihna?
Art.20 alin.1 C.mun. : În afara clauzelor esenţiale prevăzute la art. 17, între părţi pot fi negociate şi cuprinse în contractul individual de muncă şi alte clauze specifice.

Art. 1169 C.civ. - Libertatea de a contracta
Părţile sunt libere să încheie orice contracte şi să determine conţinutul acestora, în limitele impuse de lege, de ordinea publică şi de bunele moravuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna marleen7019 marleen7019 Buna ziua, Am 10 ani vechime in munca, lucrez la un Dispecerat sisteme alarma, si as dori sa stiu la cate zile pe an am dreptul pentru CONCEDIUL de ODIHNA, ... (vezi toată discuția)
concediul de odihna suplimentar aartist aartist Buna ziua, cum se calculeaza conediul de odihna suplimentar la care are dreptul un salariat. Conform CIM acesta are dreptul la 6 zile CO suplimentar anual. (vezi toată discuția)
Durata legala concediu geodumi geodumi Buna ziua, Daca in Contractul Individual de Munca este prevazut un nr.de zile de concediu de odihna mai mic decat in contractul colectiv de munca, care este ... (vezi toată discuția)