avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Durata legala concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Durata legala concediu

Buna ziua,
Daca in Contractul Individual de Munca este prevazut un nr.de zile de concediu de odihna mai mic decat in contractul colectiv de munca, care este durata legala a concediului de odihna: conform CIM sau conform CCM(cu mentiunea ca CCM este anterior celui individual)?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:04, 22 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Primeaza prevederile c.c.m.
Intrebare suplimentara:

Inteleg ca in situatia in care angajatul a semnat un CIM care prevede ca are dreptul la 21 zile de CO anual, iar prevederile CCM-ului sunt ca minimul CO in firma este de 24 zile,
este obligatoriu incheierea unui act aditional de modificare a CIM-ului?
Si este considerata eroare din partea angajatorului?
multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intr-adevar, trebuie sa se incheie fie un act aditional de modificare a c.i.m. sau sa fie emisa o decizie a angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care primeaza....contractul colectiv sau contractul individual de munca? mirela28miri mirela28miri Buna ziua, Am intalnit urmatoarea speta: Angajatii unei companii au in CIM stipulat 23 de zile de concediu de odihna. Dupa cativa ani, compania a ... (vezi toată discuția)
concediul de odihna suplimentar aartist aartist Buna ziua, cum se calculeaza conediul de odihna suplimentar la care are dreptul un salariat. Conform CIM acesta are dreptul la 6 zile CO suplimentar anual. (vezi toată discuția)
Concediu de odihna de 20 zile lucratoare boerica boerica Buna ziua In situatia in care un contract individual de munca are prevazut un numar de 20 de zile de CO, iar CCMUN prevede minim 21 de zile de CO/an, care ... (vezi toată discuția)