avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de management
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de management

este o clauza noua in contract si as vrea sa stiu daca e legala sau nu si care sunt solutiile . Multumesc mult!
"In cauzul demisiei, se oblige pentru o perioada de 12 luni de la incheierea activitatii ca director general al companiei, sa se abtina de la activitatea lucrative care se afla in sfera de activitate a companiei sau care concureaza cu activitatile comerciale ale companiei, in nume propriu sau a unei entitati straine, pentru propriul beneficiu sau in numele unei terte parti, direct sau indirect, in orice maniera, ca angajat, ca propriu angajat sau numit de o terta parte, cu sau fara contraprestratie. Acesta se aplica impotriva oricarei personae care realizeaza activitati care concureaza cu activitatiile afaceri companiei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Decembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:12, 9 Decembrie 2018
Este o clauza "de neconcurenta".

Art. 1169 C.civ. - Libertatea de a contracta
Părţile sunt libere să încheie orice contracte şi să determine conţinutul acestora, în limitele impuse de lege, de ordinea publică şi de bunele moravuri.
Da, numai intrebarea mea e daca este ingradit dreptul de a munci, daca este in accord cu legea acea clauza.
Ultima modificare: Duminică, 9 Decembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Clauza de neconcurenţă nu poate avea ca efect interzicerea în mod absolut a exercitării profesiei salariatului sau a specializării pe care o deţine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza de neconcurenta Balea s Balea s Buna ziua, am pe contractul de munca clauza de neconcurenta de care nu mi s-a zis la semnarea contractului. Am lucrat la acea firma 7 ani pe postul de agent ... (vezi toată discuția)
Clauze de confidentialitate Cinevacurios Cinevacurios Buna ziua. Momentan sunt angajat al unei companii srl . Vreau sa imi deschid si eu un srl-d cu acelasi cod caen ca si al companiei unde lucrez . In contract ... (vezi toată discuția)
Clauze contract munca toy_story toy_story Buna seara, In cazul in care in cadrul unui CIM sunt inserate clauzele de confidentialitate si nonconcurenta, acesteau au efect juridic daca nu sunt ... (vezi toată discuția)