avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... ajutor deces
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

ajutor deces

mamamea a murit acum doua saptamani nu avea nici un venit eu ca fiu sunt in prenatal de la serviciu a spus ca nu imi da nimic nici la ajutor social nu imi da nimic are dreptul de ajutor de deces va rog spunetimi si mie unde pot sa merg
Cel mai recent răspuns: Eugenia Angelica Fortuna , Consultant resurse umane 20:48, 25 Septembrie 2009
Chiar daca sunteti in concediu prenatal, tot sunteti angajata unitatii. Intereseaza in acestr caz daca mama era in intretinerea dvs.
Pentru ca daca era in intretinerea dvs trebuie sa beneficiati de ajutorul stabilit la nivel de unitate (daca exista un contract colectiv de munca). Daca nu exista CCM la nivel de unitate se aplica prevederile art 51 lit d) din CCMUNN : "un salariu mediu pe unitate platit de unitate la decesul sotului sau sotiei ori la decesul unei rude de gradul I aflate in intretinerea salariatului."
Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National pe anii 2007-2010:
ART.51. - In afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de urmatoarele ajutoare:
d) un salariu mediu pe unitate platit de unitate la decesul sotului sau sotiei ori la decesul unei rude de gradul I aflate in intretinerea salariatului.
Daca mama D-voastra nu avea nici un venit trebuia sa fie in intretinerea D-voastra, la deduceri suplimentare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutorul de imormintare cristineearec cristineearec Socrul meua murit saptamana trecuta. as vrea sa stiu daca eu sunt in concediu medical prenatal pot beneficia de ajutoreul de deces oferit de firma? Mentionez ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de nastere cata26 cata26 Stiu ca pt a primi indemnizatia de nastere trebuie ca in ulltimele 12 luni sa ii ai munciti dovediti cu cartea de munca!Dar daca am lucrat numai un timp ... (vezi toată discuția)
Deces vichisor vichisor Nu stiu daca am postat bine aici,imi cer scuze daca nu.Acum 2 zile unui coleg al meu i-a decedat tatal si vrea sa stie daca firma la care lucram este obligata ... (vezi toată discuția)