Buna ziua! In urma cu cateva luni am aplicat la programul Prima Casa.Dupa mai multe vizioanari de apartamente prin agentie imobiliara am gasit un apartament dupa care am incheiat un precontract pentru a aduce actele la banca intre mine agentie si vanzator la care am platit comisionul agentie si un avans pentru propietar.Am dus actele,sa facut evaluarea apartamentului si sa gasit o problema un zid a fost demolat fara autorizatiei care apare in releveu apartamentuli.Banca a cerut o expertiza in care se verifice daca sa afectat strctura de rezistenta din care a rezultat ca nu a afectat structura de rezistenta si ca se poate pastra modificare fiind vorba un zid de caramida dar lucrearea a fost facuta fara autorizatie de proprietar.Actele au fost trimise mai departe la fondul de garantare si creditul a fost aprobat dupa care am semnat actele la notar de vanzare cumparare fara ca fostul propietar sa intre in legalitate cu autorizatia sau sa faca modificari pentru a intra in legalitate.Acum cateva zile cand faceam lucrari de renovare( montare centrala,cu o firma autorizata) vecini mei bine voitori au facut reclamatie la politie ca nu am autorizatie.Sunt invitat la sectia de politie pentru clarificare legalitatii de constrctie: montare centrala gaze si modificarea compatimentelor.In aceasta situatie ce este de facut? Pot fi tras la raspundere ca nu am autorizatie pentru modificarile facute in situatie in care au fost facute de catre fostul proprietar lucru care se poate dovedi prin expertiza tehnica de rezistenta?Cum as putea sa intru in legalitate; exista un termen in acest sens?
Pentru ce au facut vecinii binevoitori au facut reclamatie?
Pentru CT sau pentru modificari?
Nu ati obtinut avizele necesare montarii CT?
Expertiza solicitata a fost facuta?
Sunt aspecte distincte executare modificari interioare fara detinerea formalitatilor legale si debransare si instalare CT
Pentru dovedirea situatiei peretelui dezafectat,prezentati documentele de la banca de la fondul de garantare
4Pentru debransare de la sistemul centralizat de alimentare cu utilitati si instalare CT dv trebuie sa depuneti documentele justificative=acord vecini,hotararea adunarii generale,
autorizatie instalare CT,etc