avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Valoarea punctului de pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Valoarea punctului de pensie

De ce CNPP nu a respectat algoritmul de calcul al valorii punctului de pensie precizat în legea pensiilor?Știați că încă din anul 2013 acest algoritm nu a fost respectat? Știați că începând cu anul 2017 valoarea punctului de pensie trebuia să fie mai mare de 1200 lei?.CNPP a stabilit începând cu 2013 valori ale punctului de pensie fără să respecte algoritmul de calcul prevăzut în legea pensiilor.!? Știați acest lucru ?!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 16:01, 19 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vedeti mai jos cine stabileste valoarea punctului de pensie:

[ link extern ] /

[ link extern ]
CNPP nu a respectat legea pensiilor respectiv algoritmul de calcul al valorii punctului de pensie care este valabil și azi întrucât legea respectivă nu s-a modificat,a propus ministerului muncii o valoare neconformă cu algoritmul de calcul iar valoarea respectivă a fost trimisă ministerului muncii și aprobată prin oug și ulterior prin legi.vă rog verificați prin calcul ținând cont dedatele stabilite de Institutul Național de statistică referitor la rata inflației și salariul mediu pe economie în anii 2013 etc..
domnule carp cu respect dar ordonanța nr1 din 2013 este și azi în vigoare!!!!
Lamuriti aceste lucruri cu CNPP, sau in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se majoreaza cumva punctul de pensie daca creste salariul minim pe economie ? bossu bossu Am si eu o intrebare referitoare la majorarea pensiilor, daca creste salariul minim pe economie de la 700 la 800 lei creste cumva si punctul de pensie care ... (vezi toată discuția)
Art.170 din legea pensiilor-263/2010 bebed bebed Stie cineva,in interviurile date de ministrul muncii a fost luata in discutie aplicarea art.170 din legea pensiilor privind corectarea punctajului final ... (vezi toată discuția)
Valoarea punctului de pensie ARKzad ARKzad OUG nr./2013 a mai avut motivație, după publicarea ratei inflației și a salariului mediu brut pe economie pe 2012 de Institutul Național de ... (vezi toată discuția)