Am o f mare dilema. Am un Mercedes Sprinter ,autoutilitara cu MMA de 3500 kg, iar in carlig am voie 2000 kg , totodata ansamblul este de maxim 5500 kg. Pot sa agat dupa Sprinter o remorca la care MMA este trecuta in talon 2500 kg. ?
Concret, cum se calculează?
Vehiculul tragator trebuie sa poata trage MMA a remorcii inscrisa in talonul vehiculului.
Este interzis sa cuplati o remorca cu MMA mai mare decat cea pe care o poate trage vehiculul.
Agentii constatatori verifica certificatul de inmatriculare.
Concret. Am fost oprit de politie in Austria si aveam Sprinter mma 3500 , 5500 in ansamblu, deci pe carlig 2000 kg. Masi a de pe remorca avea 1800 kg. Deci eu pe carlig am depășit 300 kg ptr care am platit 140 euro amenda. Dar atunci politistii mi-au explicat modul de calcul.
Se ia MMA vehicul tragator , plus cei 2000 kg in carlig.. deci avand greutatea remorcii de 500 kg plus greutatea incarcaturii de 1800 kg a rezultat 2300 pe remorca.am depasit cu 300 kg ceea ce era i carlig. Nu a fost problema ca remorca avea 2500 MMA si eu aveam in carlig doar 2000 kg. Atunci calculul ar fi masa proprie a remorcii plus masa incarcaturii sa nu depaseasca cei 2000 kg.....sau...??