avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de vanzare-cumparare

Buna ziua, bunica vrea sa- mi lase o casa fara cadastru si intabulare( casa luata cu legea 112, semi probleme cu propietarul deci nu sa poate face cadastru si intabulare). Un c-v cu un privilegiu ceva sau un testament neatacabil....Mentionez ca exista mostenitori rezervatari printre care si mama care- mi accepta testamentul insa verii mei......
Cel mai recent răspuns: Iouio , utilizator 14:01, 3 Iulie 2017
1. Nu se poate incheia un contract de vanzare cumparare fara cadastru si intabulare.
2. Nu se poate intocmi un testament "neatacabil" daca exista mostenitori rezervatari.
Si presupunand ca ar fi posibil, testamentul nu e act de proprietate, astfel incat la decesul bunicii va trebui dezbatura succesiunea si daca obtineti un certificat de legatar, nu o sa va ajute foarte mult, pentru ca fara cadastru nu o sa puteti intabula imobilul pe numele dvs.
Multumesc, ma gandeam totusi ca o intabulez si o cadastrez iou dupa....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie teren agricol de la o matusa cyan cyan am o matusa care vrea sa doneze mie si unui var de al meu 2 ha de teren agricol , cate 1 ha fiecaruia. matusa nu a fost casatorita si nici nu a avut ... (vezi toată discuția)
Testamente lasate unui nepot. dreptul (partial sau deplin) al mostenitorului rezervatar grad i? Tetriss Tetriss Buna ziua Sunt singurul nepot (fiu al parintilor) in familie. Problema sta in felul urmator: Bunicii din partea mamei au decedat, dar ambii mi-au lasat ... (vezi toată discuția)
Mostenire ninasave ninasave Buna ziua Bunicii au locuit singuri bunicul decedand primul ramanand bunica singura la 91 de ani dar oarba Au 3 copii dar 2 s-au ocupat de bunica o perioada ... (vezi toată discuția)