avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul la mostenire

buna ziua, va rog lamuriti-ma cu cateva aspecte. tatal meu a decedat in urma cu 6 luni. acesta a locuit in casa parinteasca timp de mai bine de 20 ani, la care a primit acordul de a locui de la toti fratii ( a fost o intelegere verbala intre ei: tata sa locuiasca in acel loc chiar daca casa parinteasaca a ars in totalitate; iar ceilalti frati s-au ales cu loturi de teren extravilan), mama lui( bunica mea inca traieste are 80 si ceva de ani si este ingrijita de unica fata a familiei). din casa parinteasca nu a mai ramas nimic, pe terenul respectiv fiind doar o anexa si terenul aferent fostei curti a casei parintesti. noi, copiii decedatului avem vreun drept la acea mostenire, pentru care nu exista acte pe numele tatalui nostru? putem face acte pana sa moara bunica cu conditia ca acel loc sa nu poata fi vandut?
Cel mai recent răspuns: joohnny , utilizator 08:31, 12 Iulie 2017
Pai in momentul de fata nu exista nici o mostenire.
Bunica e in viata, iar tata nu are nici un act de proprietate.
Putei sa incheiati direct cu bunica un contract de donatie cu uzufruct viager (adica pe timpul vietii bunica sa locuiasca in continuare in imobil, iar dvs sa intrati in posesie dupa decesul ei).
Acum nu stiu cat de incantata o sa fie matusa care o ingrijeste...
multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept la mostenire CatalinT1979 CatalinT1979 Buna ziua, Va rog sa imi oferiti cateva informatii legate de o mostenire. Este vorba despre casa bunicilor mei din partea tatalui. Bunica este decedata din ... (vezi toată discuția)
Succesiune ....fÃrà raspuns. annaane28 annaane28 IN DISCUTIE...,,:-/CASA UNDE LOCUIESTE TATA IMPREUNà CU MAMA MEA DE 50 ANI....PROPETAR BUNICUL MEU DECEDAT ACUM 15 ANI(BUNICA DECEDATA INAINTEA BUNICULUI),NU ... (vezi toată discuția)
Împărțire bunuri MirelaIonela MirelaIonela Bunicul meu pe al cărui nume este actul de proprietate este decedat, la fel si sotia, el avea 2 copii : tatăl meu (decedat) si inca o fata. Si eu mai am o ... (vezi toată discuția)