avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asigurare in perioada concediului de crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asigurare in perioada concediului de crestere copil

Buna ziua.
Am nascut la inceputul lunii iunie. La sf lunii iulie, contractul meu de munca, inceteaza (perioada determinata). M.ar interesa daca in perioada acordarii indemnizatiei de crestere copil, voi fi automat si asigurata sau va trebui sa imi platesc asigurarea de sanatate?
Si inca o intrebare. Concediul de sarcina si lehuzie se va termina pe data de 19 august. Daca contractul meu de munca inceteaza pe 31 iulie, ce se intampla cu acele zile 1-19 august? Care este procedura in acest caz?
Va multumesc
Andrea
Cel mai recent răspuns: Andrea.otilia , utilizator 18:47, 3 Iulie 2017
1. OUG 111/2010
art.21
.....
(3) Perioada în care o persoană beneficiază de indemnizaţia prevăzută la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 şi art. 9 alin. (4) şi (5) constituie perioadă asimilată stagiului de cotizare în vederea stabilirii indemnizaţiilor de asigurări sociale de sănătate prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările şi completările ulterioare.
....

In speta, pe durata CCC sunteti asigurata in sistemul de sanatate.

2. Pentru perioada 01.08 - 19. 08.2017 , duceti concediile medicale la Casa de Sanatate pentru a vi le plati.

art.32 din OUG 158/2005
(1) În cazul în care, potrivit legii, angajatorul îşi suspendă temporar activitatea sau activitatea acestuia încetează prin divizare ori fuziune, dizolvare, reorganizare, lichidare, reorganizare judiciară, lichidare judiciară, faliment sau prin orice altă modalitate prevăzută de lege, drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1), care s-au născut anterior ivirii acestor situaţii, se achită din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate de către casele de asigurări de sănătate unde medicul de familie al asiguratului are încheiată convenţie.

(2) Prevederile alin. (1) se aplică şi în situaţia în care a expirat termenul pentru care a fost încheiat contractul individual de muncă, contractul de administrare ori de management, a expirat termenul pentru care a fost exercitată funcţia publică ori a expirat mandatul în baza căruia a desfăşurat activitate în funcţii elective sau în funcţii numite în cadrul autorităţii executive, legislative ori judecătoreşti.

Multumesc din suflet. O zi buna va doresc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical puiu_i2006 puiu_i2006 Soția este angajată cu contract de muncă pe perioadă de un an, acesta urmând să se încheie în luna August 2017, iar din nefericire în luna Mai a fost ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe durata determinat si concediul medical GabrielCapita GabrielCapita Sunt angajat cu contract determinat la 6 luni, am fost internat si operat in spital pentru protezare sold stanga.Intrebarea mea este In luna octombrie 2016 ... (vezi toată discuția)
Contract determinat crisdinu1508 crisdinu1508 Buna ziua, eu am contract determinat care se termina pe 31 august si acum sunt in medical mai trebuie sa stau vreo 3 luni acasa, cine imi va plăti în ... (vezi toată discuția)