Exista modificari ale codului muncii in ceea ce priveste norma de munca,adica un contract de munca la functia de baza,trebuie neaparat sa fie la 8 ore/zi?Am auzit astazi o discutie pe aceasta tema,ca de la 1 iulie 2017,nu vor mai exista contracte de munca la functia de baza cu norme de munca ,mai mici de 8ore pe zi.
Buna ziua .M-am mai documentat in ceea ce priveste "zvonurile"ce le-am auzit in ceea ce priveste contractul de munca cu timp partial si am descoperit ca:"Angajatorii care au salariati cu timp partial de lucru de 1,2,4 ,6 ore/zi,vor plati contributiile la nivelul salariului minim pe economie,adica la 8 ore/zi,daca angajatii nu au contract de munca cu norma intreaga in alta parte".Aceasta masura fiscala(aberanta ,in opinia multora),era prevazuta in Programul de Convergenta 2017-2020,aprobata de fostul Guvern,cu aplicare incepand cu data de 01.07.2017.Sa inteleg ,ca aceasta masura a ramas la nivel de "propunere" si nu s-a mai aplicat?!Va multumesc mult,pentru eventualele raspunsuri.
Salariu minim brut
AlinaS7
Buna ziua!
Am aflat de curand ca de la 1 iunie 2017 va intra in vigoare o lege care obliga antreprenorii sa schimbe contractele de munca care au 2 sau 4 ore ... (vezi toată discuția)
Contract de munca
alphinista
buna seara va rog sa-mi raspundeti daca puteti,daca am un contract de munca cu norma partiala de 4ore mai am voie sa semnez un contract de munca cu norma ... (vezi toată discuția)