avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare codul muncii cu 1 iulie?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare codul muncii cu 1 iulie?

Exista modificari ale codului muncii in ceea ce priveste norma de munca,adica un contract de munca la functia de baza,trebuie neaparat sa fie la 8 ore/zi?Am auzit astazi o discutie pe aceasta tema,ca de la 1 iulie 2017,nu vor mai exista contracte de munca la functia de baza cu norme de munca ,mai mici de 8ore pe zi.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:47, 4 Iulie 2017
Nu exista o asfel de modificare legislativa.
Buna ziua .M-am mai documentat in ceea ce priveste "zvonurile"ce le-am auzit in ceea ce priveste contractul de munca cu timp partial si am descoperit ca:"Angajatorii care au salariati cu timp partial de lucru de 1,2,4 ,6 ore/zi,vor plati contributiile la nivelul salariului minim pe economie,adica la 8 ore/zi,daca angajatii nu au contract de munca cu norma intreaga in alta parte".Aceasta masura fiscala(aberanta ,in opinia multora),era prevazuta in Programul de Convergenta 2017-2020,aprobata de fostul Guvern,cu aplicare incepand cu data de 01.07.2017.Sa inteleg ,ca aceasta masura a ramas la nivel de "propunere" si nu s-a mai aplicat?!Va multumesc mult,pentru eventualele raspunsuri.
A ramas doar la nivel de propunere in programul de guvernare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu minim brut AlinaS7 AlinaS7 Buna ziua! Am aflat de curand ca de la 1 iunie 2017 va intra in vigoare o lege care obliga antreprenorii sa schimbe contractele de munca care au 2 sau 4 ore ... (vezi toată discuția)
Salar mimin de la 1 iulie 2017 pt cim cu fractiune de norma ionapop ionapop Buna ziua As dori sa stiu daca de la 1 iulie 2017 suntem obligati la CIM cu fractiune de norma sa marim salariul de incadrare la 1450 lei daca se poate si ... (vezi toată discuția)
Contract de munca alphinista alphinista buna seara va rog sa-mi raspundeti daca puteti,daca am un contract de munca cu norma partiala de 4ore mai am voie sa semnez un contract de munca cu norma ... (vezi toată discuția)